Podcast: Støttepartier øger krav om økonomisk hjælp til universiteter

AJOUR: Det skal være slut med en af de tilbagevendende slåskampe for universiteterne. SF og Radikale vil droppe det midlertidige tilskud og i stedet gøre taxameterløftet permanent.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Det er for usikker en situation for de danske universiteter, at der igen og igen skal forhandles om taxameterløftet, der sikrer universiteterne cirka 300 millioner kroner til deres samfundsvidenskabelige og humanistiske uddannelser.

Det mener SF og Radikale, der vil tage kravet med ind til finanslovsforhandlingerne.

Venstre er heller ikke afvisende over for ideen, mens Socialdemokratiet slet ikke har det midlertidige løft med i det finanslovsudspil, de har præsenteret.

Hvilken betydning har taxameterløftet for universiteterne? Og hvordan stiller regeringen sig over for kravet?

Det ser Altinget Ajour nærmere på i dagens udsendelse, hvor forskningsredaktør Chris Lehmann er gæst.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Lyt til Altingets sommerserie om de store ideologier i Danmark Lyt til Altingets sommerserie om de store ideologier i Danmark Næste artikel Podcast: Kaos med statens sundhedsdata kan gå ud over patienterne og forskningen Podcast: Kaos med statens sundhedsdata kan gå ud over patienterne og forskningen
Kåre Mølbak er Mette Frederiksens corona-spåmand

Kåre Mølbak er Mette Frederiksens corona-spåmand

PORTRÆT: Imens Søren Brostrøm er blevet en folkehelt, har Statens Serum Instituts faglige direktør Kåre Mølbak stort set undgået rampelyset. Det på trods af, at han er en af regeringens centrale rådgivere, og ham, der i sidste ende er ansvarlig for de data, Mette Frederiksen handler på.