Stigende interesse for at søge midler hos Innovationsfonden

MIDLER: Ny opgørelse fra Innovationsfonden viser stigende interesse hos ansøgere. Det betyder dog også faldende succesrater og stigende konkurrence blandt ansøgerne, skriver fonden.

Arkivfoto af bestyrelsesformand i Innovationsfonden, Jens Maaløe, som glæder sig over stigende interesse for at søge midler hos fonden, på trods af den større konkurrence, som interessen skaber. 
Arkivfoto af bestyrelsesformand i Innovationsfonden, Jens Maaløe, som glæder sig over stigende interesse for at søge midler hos fonden, på trods af den større konkurrence, som interessen skaber. Foto: Ritzau Scanpix/ Sigrid Nygaard
Toke Gade Crone Kristiansen

Innovationsfonden oplever en stigende interesse for at starte nye strategiske forskningsprojekter i Danmark. I 2018 er Innovationsfonden blevet søgt om fem milliarder kroner til fondens investeringsprogram – Grand Solutions. Det skal sammenholdes med, at fonden kun har et budget på lige omkring 700 millioner. 

Fonden har modtaget ansøgninger til 376 strategiske forskningsprojekter, hvilket er en stigning på 27 procent i forhold til sidste år.

"Den store interesse for at skabe udvikling i samarbejde med Innovationsfonden gør naturligt, at konkurrencen mellem ansøgerne bliver hård," skriver Innovationsfonden i en pressemeddelelse

Dokumentation

 

2017

2018

Antal ansøgninger

295

376

Samlet ansøgt beløb

4.137

4.915

Fondens budget (DKKm)

647

695

Succesrate (beløb)

16 %

14 %

Kilde: Innovationsfonden


Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00