Det er blevet sværere at gøre karriere på universitetet – særligt for kvinder med børn

KARRIEREVEJE: En undersøgelse slår nu fast, at det er blevet sværere og tager længere tid at komme videre i karrieren fra ph.d-uddannelsen, og det halter særligt for kvinder med børn. Danske Universiteter erkender, "at der er plads til forbedringer". 

Kun 27 procent af kvindelige forskere med børn har opnået at blive ansat i et lektorat seks år efter ph.d.-uddannelsen: Undersøgelse viser, at det er blevet endnu sværere for gruppen de senere år. 
Kun 27 procent af kvindelige forskere med børn har opnået at blive ansat i et lektorat seks år efter ph.d.-uddannelsen: Undersøgelse viser, at det er blevet endnu sværere for gruppen de senere år. Foto: Ritzau Scanpix/ SIMON KNUDSEN (Arkivfoto)
Toke Gade Crone Kristiansen

En ny undersøgelse fra Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd har kigget karrierevejene i forskningsverdenen efter i sømmene. 

Og det er ikke et kønt syn, for det ser ud til, at langt flere forskere svømmer rundt i universitetsverdenen i usikre stillinger, og at det halter mere med ligestillingen end nogensinde før.

”Udsigterne til transparente og attraktive karriereveje er blevet ringere end tidligere,” skriver Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd om udviklingen i en pressemeddelelse.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00