Universitetssamarbejde skal redde sprogfagene

UDDANNELSE: Mere samarbejde i forskningen, og undervisning via videokonferencer skal styrke universiteternes sprogfag.
I fremtiden skal sprogstuderende i Aarhus måske undervises via videokonference af en lektor i København. I år blev nemlig kun 10 nye tyskstuderende optaget på Aalborg Universitet, og det kan være for få til at opretholde et stærkt fagligt miljø. Det skriver Dagbladet Politiken.

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen forlanger derfor nu, at universiteterne skal blive bedre til at samarbejde.

"Det kan være, at sprog på businessuddannelser skal læses sammen med kultursprog. Eller at universiteter flere steder i landet skal pulje deres ressourcer i et sprogfag som fransk eller slå sig sammen om fælles forskningsprojekter. Som politiker vil jeg ikke blande mig i, hvordan universiteterne gør, men jeg vil blande mig i, at de skal have den højeste kvalitet," siger Charlotte Sahl-Madsen til Politiken.

Hendes budskab er klart: Hellere færre, men bedre sproguddannelser. Det har man med success forsøgt sig med i Århus hvor man sammenlagde Aarhus School of Business med Aarhus Universitet og samlæste sprogfag, begge studier udbyder. Det har skabt et større samarbejde de to sprogfag imellem, fortæller Mette Thunø, dekan på Aarhus Universitets Faculty of Arts, til avisen.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00