Charlotte Sahl Madsen
Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) har givet urigtige oplysninger om teltundervisningen på Aalborg Universitet. (Foto: Martin Mydtskov Rønne/VTU )

Videnskabsministeren lyver om teltundervisning

13. september 2010 kl. 23:39
UNDERVISNINGSKVALITET: Studerende på Aalborg Universitet modtager undervisning i et telt. Der er ikke tale om almindelig undervisning, siger videnskabsministeren. Løgn, svarer de studerende.
| Flere
Følg undervisning under en teltdug. Sådan har vilkårene været for flere hundrede nye studerende på Det Humanistiske Fakultet på Aalborg Universitet (AAU).

De studerende er i de første to uger af deres studietid blevet undervist i et stort partytelt, der er sat op i anledning af universitets dimissionsfest den 17. september.

Forholdene fik tidligere på måneden Enhedslistens forskningsordfører, Per Clausen, til at stille spørgsmål til videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) om sagen. Hun har svaret tilbage, at der slet ikke har været tale om reel undervisning under teltdugen.

Ifølge ministeren, har der kun været tale om introducerende aktiviteter, så som eksempelvis teambuilding og introduktion til projektarbejde.

Studerende: Sludder!
Ministerens svar møder dog stor undren blandt de studerende på AAU. Her mener man, at svaret er direkte usandt.

"Det passer så absolut ikke, at der ikke har været reel undervisning i teltet. Der har tværtimod været tale om helt normal skemalagt undervisning," siger Lasse Olsen, der er uddannelsespolitisk ordfører i Studentersamfundet på AAU.

Hans oplysninger bekræftes af universitetet, der overfor Altinget.dk meddeler, at der blandt andet har været undervist i humanistisk informatik og psykologi i teltet.

Lasse Olsen påpeger samtidig, at det er dybt problematisk, at man tilbyder helt nye studerende undervisning under de alternative forhold.

"Det er fedt, at der kommer mange nye studerende til, men det er ikke fedt, hvis de får så dårlig en start, og så ender med at smutte igen," siger han.

Dekan: Nye metoder
Fakultetets dekan, Lone Dirckinck-Holmfeld har tidligere forklaret, at teltundervisningen skal:

"Inspirere de studerende til at være sammen og arbejde sammen på andre måder, end man ellers ville gøre."

Denne forklaring ryster man dog også hovedet af hos de studerende.

"De nye studerende har ikke lært andet, end at man ikke kan snakke sammen, når det regner. Jeg ved ikke, hvor lærerigt det egentligt er," slutter Lasse Olsen.

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK