Hydrema overtager Piranha-montage

Slutmontagen af de kommende danske Piranha 5 pansrede mandskabsvogne bliver alligevel en opgave for en dansk virksomhed. Støvring-virksomheden Hydrema har nemlig indgået en aftale med General Dynamics European Land Systems (GDELS) og deres schweiziske datterselskab Mowag om slutmontage af over 290 af de i alt 308 køretøjer.

Oprindeligt skulle virksomheden Falck-Schmidt Defense Systems have lavet slutmontagen i Odense og Fredericia. Men da Falck-Schmidt i starten af oktober i år gik konkurs opstod der usikkerhed omkring hvorvidt slutmontagen ville blive foretaget i Danmark eller gå dansk forsvarsindustris næse forbi og blive foretaget hjemme hos Mowag i Schweiz. Men så kom det altså ikke til at gå.

Aftalen er en femårig aftale på slutmontage af køretøjerne i Støvring og vil betyde forøget aktivitet hos Hydrema i årene fremover. Aftalens størrelse er på slutmontage af over 290 køretøjer, men det er endnu for tidligt at udtale sig om yderligere ansættelser, skriver Hydrema i en pressemeddelelse. Falck-Schmidt Defense Systems regnede med, at montageopgaven ville skabe mere end 200 arbejdspladser.

Login