Mens vi venter på forsvarsforliget

Skuffelsen var unægtelig stor hos rigtig mange, da det i dagene før jul stod klart, at forsvarsforliget for 2018 - 2023 ikke kom på plads inden jul. Nu må vi pænt vente på at politikerne kommer tilbage fra ferie og genoptager forhandlingerne. Og som vi her på redaktionen lige umiddelbart forstår regeringens udmeldinger, så skal man have landet udlændinge- og skatteaftaler med Dansk Folkeparti før man kan lave et forsvarsforlig med en bredere kreds af partier.

Mens vi venter, kan vi passende kaste et kig på hvad det kommende forsvarsforlig sandsynligvis kommer til at indeholde. Så vidt vides, så er partierne nemlig enige om det meste allerede. Det er hovedsageligt spørgsmålet om antallet af værnepligtige, der stadig skiller parterne.

Regeringens forslag om SM-2 og SM-6 missiler ser der ud til at være bred opbakning til. Det interessante bliver så at se hvor hurtigt Forsvaret bliver sat til at få det ført ud i livet. Udrustningen af fregatterne med SM-2 missiler kommer nok til at gå rimelig stærkt, hvorimod SM-6 delen nok starter ud med at være et studie af mulighederne i denne forligsperiode og et evt. indkøb i næste forligsperiode.

Login