Mens vi venter på forsvarsforliget

Skuffelsen var unægtelig stor hos rigtig mange, da det i dagene før jul stod klart, at forsvarsforliget for 2018 - 2023 ikke kom på plads inden jul. Nu må vi pænt vente på at politikerne kommer tilbage fra ferie og genoptager forhandlingerne. Og som vi her på redaktionen lige umiddelbart forstår regeringens udmeldinger, så skal man have landet udlændinge- og skatteaftaler med Dansk Folkeparti før man kan lave et forsvarsforlig med en bredere kreds af partier.

Mens vi venter, kan vi passende kaste et kig på hvad det kommende forsvarsforlig sandsynligvis kommer til at indeholde. Så vidt vides, så er partierne nemlig enige om det meste allerede. Det er hovedsageligt spørgsmålet om antallet af værnepligtige, der stadig skiller parterne.

Regeringens forslag om SM-2 og SM-6 missiler ser der ud til at være bred opbakning til. Det interessante bliver så at se hvor hurtigt Forsvaret bliver sat til at få det ført ud i livet. Udrustningen af fregatterne med SM-2 missiler kommer nok til at gå rimelig stærkt, hvorimod SM-6 delen nok starter ud med at være et studie af mulighederne i denne forligsperiode og et evt. indkøb i næste forligsperiode.

Login

 • Anmeld

  Jack

  Bliver naturligvis spændende at se, hvad der bliver landet, men tankvækkende er det, hvor lidt Forsvaret egentligt interesserer den almindelige dansker jf. denne undersøgelse. Faktisk ønskede kun fem (!) ud af 1116 repræsentativt adspurgte at høre om Forsvaret i statsministerens nytårstale.

  Det må alt andet lige pege på, at der nok ikke er den store vælgertilslutning til at skrue massivt op for bevillingerne, hvorfor den politiske kampplads primært vil bestå i den geografiske fordeling af forsvarets garnisioner (som altid skal hurtigt tilføjes).
  https://www.dr.dk/nyheder/politik/maaling-danskerne-vil-hoere-loekke-tale-om-indvandrere-i-sin-nytaarstale

 • Anmeld

  SEP

  Det er altid spændende for udvalgte at følge med i forsvarets udvikling. Men den brede tilslutning til forsvaret i befolkningen kan kun skabes gennem oplysning og fakta relateret til forsvarets effekt på den enkeltes hverdag i fred, spænding og krig og især i den moderne relationer "a-symmetriske krigs" virkninger på vort samfund.
  Dette kræver saglige oplysningskampagner overalt i samfundets strukturer og skoler. Kampagner og oplysningsvirkomhed der i tidligere tid blev varetaget af "forsvarets-Velfærds og oplysningstjeneste". Vi ser nok rekruteringskampagner og "rekalmefilm" for forsvaret på tv og på nettet men hvor er den saglige og informative oplysning:????

 • Anmeld

  Lars-Henrik Arvedsen

  "men hvor er den saglige og informative oplysning"

  Den skal vi se i vejviseren efter Vi får den ikke fra vore politikere - der snakker som professor Tribini. Vi får den ikke fra hverken DR eller TV2 eller dagbladene - De 2 største seriøse har skildt sig af med deres forsvars fagmedarbejdere og lagt jobbet ned til den mest uvidende nyansatte.

 • Anmeld

  christian beier

  2% er det man lover og skal levere !
  Ellers bør man forlade NATO.

  Værnepligt på min 20.000 er det der behøves.

 • Anmeld

  H. Eriksen

  Ha Ha. Den seneste debat om en Nordisk Forsvars alliance har virkelig forskrækket Karlspreis modtagerne og Neo-Konservative.
  Jeg skal da love for at Hjort Frederiksen er kommet ud af starthullerne med TV2 propaganda.

  I TV2 nyhederne lanceres her til aften en påstået forhøjet trussel om Russisk invasion af Sverige, fordi de ikke er medlem af NATO.
  TV2 interviewer 2 kvinder i et svensk supermarked.
  Den ene af de adspurgte finder en Russisk invasion utænkelig.
  Den anden kvinde, sige at (hendes kone) er begyndt at samle på konserves.
  Samtidig oplyser TV2 at Sverige bruger 300Mio. kr årligt på at vedligeholde beskyttelses rum, et særdeles beskedent beløb landets størrelse og befolkningstal taget i betragtning.

  TV2 interviewer samtidig en EXPERT, som mener at der ingen risiko er for at Danmark (eller måske Norge) bliver invaderet af Rusland, eftersom at vi er medlem af NATO, og at Russerne derfor frygter Amerikanske nukleare missiler.

  Gad vide om Hjort Frederiksen mener at Finland så også er i overhængende fare for at blive invaderet af Rusland, de er nemlig heller ikke medlem af NATO, og har ingen Atomvåben.
  Og så ligger de endda lige op af Rusland.

  TV2 viser også at Danmark nu sender 200 soldater til Estland, som aftalt ved forliget med socialdemokratiet i maj 2017. En forventet udgift på 140 Mio kr. årligt.
  Det er her påfaldende at hverken Estland Letland eller Litauen er blevet invaderet af Rusland endnu.
  De lande har ikke haft råd til en egen hær, siden det gl. USSR blev opløst og de russiske styrker forlod landene i 1992.

  Hvis ikke Regeringens TV2 propaganda for Svensk NATO medlemskab og imod en Nordisk Forsvars alliance virker, så kan TV indslaget jo bruges som et klassisk Hjort Frederiksen oplæg til det ret foranstående Forsvarsforhandlinger med DF.

  Start en Nordisk Forsvars Alliance
  Vælg Grippen-E til hele Norden.

 • Anmeld

  christian beier

  Nu er det jo sådan at Finland er et slags gammelt Vietnam for Rusland, et nærmest uhyggeligt land at fører krig i skove, søer, bjerge, en vinter der kan folk ihjeld uden rette tøj.
  Og sidst man legede der kostede det ca. 250.000 russiske soldater livet eller de forsvandt.
  Samt man skal Huske på at Finland har nordens eneste seriøse forsvar med en stor reserve og kun moderne våben og udrustning.

  Sverige var indtil man begyndte at nedruste som gale, et af europas mest gennem militarisede lande.
  Men en enorme reserve og stort luftvåben og vejbaser osv osv.

  Rusland har lavet øvelser på det seneste med invasion af Gotland og af Bornholm.

  Rusland har vist at de meget hurtigt kan samle endog meget store styrker på meget kort tid.
  Vi taler 50-80-100.000 mand.
  Rusland modsat USA modernisere deres ICBM.

  Nu blev de baltiske lande jo besat af Sovjet i sin tid, så der er tradition.
  Og taler du med almindelige folk fra Rusland mener samtlige jeg har talt med at det var helt normalt at tage Krim tilbage.
  Og der er også små tanker om at dele af de baltiske lande tilhører Rusland !
  Det er meget muligt at folk er så bund naive at man tror det kun er Putin det synes det er positivt, men hovedparten af befolkningen synes det er helt okay.

  Personligt mener jeg man bør stoppe medier som sputnik og RT, og de folk der har noget med det at gøre bør sættes under skarp overvågning.

  Rusland er en Turssel, en stor Trussel.
  Jeg er kun glad for at USA nu begynder at give Ukraine våben, jeg mener at Danmark bør afsætte midler fra det nye forsvarsbudget til Indkøb af våben til Ukraine.
  Det er altid godt at have fremskudt front.

  Tror folk virkelig seriøs at USA vil bruge deres kernevåben for at befri de baltiske lande ?
  hvor naiv har man lov at være ?
  At angribe Rusland for det vil USA aldrig gøre, hvem pokker der er præsident.
  For man vil ikke tage et tab på ca. 150.000.000 mio civile bare i USA !!!

  Den eneste måde vi kan genskabe balancen på i Europa er ikke en nordiske pagt, jo den kan man have som tillæg for at få Sverige og Finland defakto ind i en alliance med to NATO lande.

  Men for at skabe sikkerhed skal der opstilles missiler der kan nå ind i Rusland i Europa.
  i fra Norge i nord til Tyrkiet i syd.
  inkl Danmark.
  Behøves ikke at være mange reelt, kan være 2-3 missiler med et enkelt 25 kt. sprænghoved. pr. land.
  25 kt er ikke meget men er nok til at være yderst skadeligt.

  Og det er en stor gang bavl om en norsisk alliance.
  Norge har bestemt ikke lyst til det, da deres vigtigste områder beskyttes bedst med hjælp fra England.
  Finland er rimelig stærk og vil sikkert ikke kunne standse en Russisk invasion, men gøre den så blodig at Rusland tænke sig om.

  Sverige har ikke et seriøst forsvar.

  Danmark har reelt slet ikke noget forsvar...............

  Så den der super alliance er dødfødt !

  Gripen-E

  Danmark og Norge har valgt og underskrevet F-35
  Sverige har bestilt Gripen-E
  Finland vælger ikke Gripen.

 • Anmeld

  Martin G

  @ C. Beier.
  Det er sørgeligt at se det svenske forsvar i den forfatning det nu er i. Det er sørgeligt at høre ældre kollegaer tale om den stolte tid de havde som værnepligtige i en meget stor maskine. Alt er ødelagt af en gang pladder humanister der tror de skal redde hele verden.
  Den stående joke i øjeblikket er, at kommer russerne, så slipper vi i det mindste af med den “kulturelle elite” og deres forvrængte verdensbillede.

 • Anmeld

  H. Eriksen

  Christian Beier skrev: Personligt mener jeg man bør stoppe medier som sputnik og RT, og de folk der har noget med det at gøre bør sættes under skarp overvågning.

  Min Kommentar: Sjovt nok, så gjorde Kommunister og Nazister også meget ud af at forbyde Medier som havde en anden udlægning af begivenhederne end deres egen. Og de spionerede imod og arrestere sin egen befolkning.
  Måske er det bedre at vi sikrer pressefrihed og ytringsfrihed, det er jo det vi hylder i vestlige demokratier.
  Så må folk jo selv sætte sig ind i tingene for at finde ud af hvad der er hoved og hale i historierne. Og det er der mange der bruger bla. NytKampfly holdt op imod RT eller Sputnik, for at kunne regne ud hvad det er som foregår.

  Finnerne er nogle seje bananer, som kender sit land ud og ind, og som sammen med mange svenske frivillige kæmpede bravt mod Stalins USSR under WWII. Finnerne bankede kommunisterne, og har i dag et moderne Forsvar som helt sikkert kan tage vare på Finlands suverænitet.
  Samtidig har Finland en god økonomi og en moderne industri base.
  Hvis Russerne skulle få den skøre ide at invadere Finland, så ved Russerne på forhånd, at de også kommer til at kæmpe med ikke kun Sverige, men også resten af Norden.

  Sverige har en habil moderne hær, flyvevåben og søværn. De har en langt stærkere økonomi end Danmark, og så har de en formidabel industribase.
  Sverige bliver ikke overrendt af Russerne, fordi det vil udløse et modsvar fra samtlige Nordiske lande, uanset om Sverige er medlem af Nato eller ej.
  Sverige sidder reelt godt beskyttet imellem gammel viking venner.
  Det ved Russerne, som for øvrigt hellere vil handle med Vikinger end at slås med dem.

  Norge har verdens næst største kapital fond, kun overgået af Saudi Arabien. Takke være den Danske Minister Per Hækkerup, som under fastland-sokkel forhandlingerne mellem Nordsø landene, accepterede at Norge fik den del af Nordsøen som senere viste sig at indeholde allermest mest olie.
  Norges Oliefond sikret at Norge i dag kan købe lige hvad de vil af Forsvar, uden at spørge om hvad det koster. Samtidig har Norge en blomstrende industribase og Fiskeri.

  Danmark har et kæmpe potentiale, hvis vi formår at stå sammen og smide de Agenter ud af vort folkestyre som lænser Danmark og Danskerne for økonomi, på vegne af den internationale Finans Elite. Det er reelt det største problem Danmark har døjet med siden år 1800.

  Christian Beier skrev: Rusland har lavet øvelser på det seneste med invasion af Gotland og af Bornholm.
  Min Kommentar: JA det har de sikkert.
  Vi laver jo pt. også øvelser vedr. invasion af Kaliningrad og Skt. Petersborg.
  Det er jo Kold krigs ”tap på ruden” hos modstanderne, for at se om de er vågne.
  Under den kolde krig sendte vi F-104 mod Warszawa pagten for lige at se om de var vågne.
  Polen og Øst Tyskland sejlede tropper rund om sjælland, for at se om vi var vågen.
  USSR Bombefly blev sendt ned langs Norges kyst for at se om Nordmændene var vågne.
  USSR sendte ubåde ind i den svenske skærgård for at se om svenskerne sov på posten.
  I enkelte tilfælde blev Russerne for kålhøgen og gik på grund i den svenske skærgård.
  Det skabte en del grin i Norden og diplomatisk arbejde inden russerne slukøret kunne sejle hjem.

  Den selv samme slags ”tap på ruden” provokationer oplever vi i dag.
  Og det er vi selv ude om, da det er NATO som har startet den kolde krig igen.
  NATO har stik imod aftalen mellem Gorbatjov og Reagan, ekspanderet NATO ind i de forhenværende USSR satellit stater: Tjekkoslovakiet, Jugoslavien, Georgien, Ukraine, Estland, Letland, Litauen, Polen, Rumænien, siden USSR fald i 1992.
  Det som for alvor provokerede Russerne var da USA begyndte opstilling af mellem og langdistance raketter i Rumænien og Polen.

  Så måske var det bedre hvis vi dannede en Nordiske Forsvars alliance, og bad US og EU Warmongere om at stikke piben ind og holde op med at provokere vores nabo.
  Norden har boet nabo med Rusland i over 1000år. Så vi er ikke bange for dem.

  Som afspænding for en gylden fremtid
  Start en Nordisk Forsvar alliance
  Vælg Grippen-E til hele norden

 • Anmeld

  Martin G.

  @ HE

  "Sverige har en habil moderne hær, flyvevåben og søværn. De har en langt stærkere økonomi end Danmark, og så har de en formidabel industribase."

  Måske, men de har ikke noget personel. De sidder ikke på vagt 24/7, det er der ikke budget til. Hvis russerne vil indtage sverige, så er det bare at tage et par færger til Stockholm. Så har de hovedstaden inden svensken er vågnet. Det eneste der holdes et hardcore blik på er Gotland.
  De fleste herinde har vel set og hørt hvordan det er gået når Rusland har "forsvaret sine interesser".
  Nu når de ikke er helt enige med den her gasledning i østersøen, så kan der blive ballade.
  Også derfor at Sverige har købt/leaset/lånt et Patriot batteri.
  Sikkert også derfor at F-35 er valgt. Det er så at vikan give Putin fingeren.

 • Anmeld

  E. Petersen

  @Christian

  Mht. til Finlands´s militære styrke har du ganske ret.

  Men det beror på en eneste ting og det er befolkningens opbakning til at forsvare landet.

  Og Finland´s militære styrke hviler på et grundlag. Man har en værnepligt på 20000+ mand årligt fordelt på 4-6 eller 12 måneder. Og en reserve på 900000 mand. Det frygter Rusland.

  For m.h.t. til deres militære isenkram tager du fejl. Finlands militære udstyr er i mange tilfælde udstyr fra det gamle Sovjetunionen som selv Rusland har udfaset.

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_equipment_of_the_Finnish_Army

  Og så er de dygtige forretningsfolk der køber brugt på markedet.

  Opdaterede Leopardkampvogne de har købt brugt i Holland.
  De købte de danske raketkastere for et slik.

  http://nyheder.tv2.dk/samfund/2013-12-18-forsvaret-s%C3%A6lger-ubrugte-raketkastere-som-slagtilbud

  De bygger deres trukne artilleri og pansrede mandskabsvogne selv.
  De satser ikke på flåden udover en nogle små missilbåde og minestrygere/læggere
  De har ingen helikoptere kun kampfly + lidt transport

  Det bevirker at de kan have et forsvarsbudget der er lavere en Danmark (21 milliarder)

  Og derfor har min kæphest længe været man måske skulle kigge på vores setup før man smider flere penge efter det.

  Hvordan kan de have så lavt et budget.

  De kigger på Nice og need og så er forsvar at landet en fædrelandspligt man kun får et symbolsk beløb for.

  http://www.wikiwand.com/en/Conscription_in_Finland

  Military service can be started after turning 18, but can be delayed due to studies, work or other personal reasons until the age of 28. In addition to lodging, food, clothes and health care the conscripts receive a tax-free allowance between €5.10 and €11.90[15] per day, depending on the time they have served. In addition to the basic allowance, conscripts serving as parachutists, divers or pilots receive danger bonuses of 10-20 euros per jump or day of diving or, for pilots, 182 euros per month.[16]

  Ned til 160 euro/måned. Gad vide hvor mange danskere der så trak i trøjen.

  Og det vej er Sverige på vej nedad igen med genindførselen af værnepligten.

  http://www.businessinsider.com/r-sweden-to-raise-military-budget-by-sek-6-billion-through-2020-swedish-radio-2017-8?r=US&IR=T&IR=T

  Og Sverige har også erkendt at dyre kampfly ikke er vejen fremfor et effektivt forsvar af landet. Din cost/benefit er for ringe.

  Så Sverige bygger stadig kun 60 dyre Gripen NG hvor de i 50érne havde optil 1100 kampfly og i 80érne 500+ kampfly.

  Sammenligner vi vores indkøb af 27 nye kampfly er det mange sammenlignet md Sverige når vi ser historisk på det.

 • Anmeld

  E. Petersen

  Og det vej er Sverige på vej nedad igen med genindførselen af værnepligten.

  Der skulle selvfølgelig stå opad :-)

 • Anmeld

  Simon Petersen

  @H.Eriksen

  "da USA begyndte opstilling af mellem og langdistance raketter i Rumænien og Polen."

  Standarmissil-3 har intet med hverken mellem- eller langdistanceratter at gøre.

  For det første er det ikke et offensivt missil, der kan angribe mål på jorden og for det andet har det ikke en rækkevidde, der kvalificerer det i hverken mellem- eller langdistancekategorierne.

 • Anmeld

  E. Petersen

  @AK

  så røg mit indlæg i "afventer"

 • Anmeld

  E. Petersen

  Og den største trussel mod Danmark er i mine øjne ikke på det militære plan. Tværtimod ligger den Måske på plads 10 eller lavere.

  Der var en kronik i Jyllandsposten som jeg mener passer meget godt med den største trussel mod Danmark og Europa

  https://jyllands-posten.dk/debat/kronik/ECE10183212/europas-maerkelige-doed/

 • Anmeld

  H. Eriksen

  @ Martin G.
  Sverige sidder ikke på vagt 24/7 (og det gør det øvrige Norden heller ikke) fordi der overhovedet ikke er en trussel for invasion af Rusland.
  Grunden til at svenskerne interesserer sig stærk for Gotland, skyldes at Svenskerne samarbejder med Russerne om den kommende gasledning til Europa. Gasledningen passerer den Svenske ø Gotland i internationalt farvand, og Sverige har tilladt Russerne at have lagerplade i Karlshamn, for materiel til opførelse af Gaslinjen.
  Men den slags detaljer bliver ikke fortalt i Danske medier.

  F-35 er ikke valgt for at give Putin Fingeren, den er valgt af politiker agenter for at berige den Internationale Finans Elite, som ejer det Westlig Centralbank system, og som også ejer The Millitary Industrial Complex, der producerer F-35.

  @ E. Petersen
  Ja Finnerne har et Jysk handels gen, mht til indkøb af Materiel.
  Det samme kunne vore politikere have anvendt, da både Tyskland og Holland solgte ud af Leopard kampvogne og PZH 2000 Artilleri på leopard undervogn.
  I stedet gældsatte politikerne Danmark for at købe Artilleri på hjul uden beskyttelse af Artillerister.
  Det Finske setup til forsvar, minder i dag om det setup vi havde i Danmark før politiker Agenter begyndte at nedlægge det Danske forsvar, for at tilgodese EU interesser, dikteret af den internationale Finans Elite.
  Finans Elite og deres politiker Agenter ønske Danmark indlemmet i det 4 Holy Roman Empire, og vort militær materiel anvendt i EU hæren til udenlandske operationer.
  Ikke til forsvar af Danmark. Derfor køber politikerne det materiel vi nu er vidne til.
  Derfor sidder vi i dag med et dyrere men dårligere forsvar af Dansk territorium.

  Befolkningens opbakning til forsvar er meget vigtig for et lands militære styrker.
  I min tid som soldat anså vi det her i Danmark det for værende en pligt for fædrelandet at aftjene sin værnepligt.
  Også selv om vi kun fik det som svarede til SU i indkomst om måneden.
  Selv om det medførte økonomisk lavvande for mig i de 12 måneder jeg var inde som soldat, så bød tide jo på fede oplevelser blandt kammerater, værktøjer til at klare sig og operere under åben himmel, samt en indsigt i hvordan Danske Forsvar gennem mange år havde opbygget et setup som var billig for staten (set med nutidens øjne) samt særdeles afskrækkende for fjendtlig invasion.
  Derfor anbefaler jeg også at vi genindfører Værnepligt i Danmark. Fordi det skaber en bredere forståelse i befolkningen af hvad vort Forsvar går ud på, og samtidig giver et billigt men kæmpe boost af Forsvarets slagkraft.

  Mht. Kronikken i Jyllands Poste om Europas mærkelige død.
  Jeg giver artiklen fuldstændig ret. EU politikere har forrådt den europæiske befolkning med migranter og flygtninge. Konsekvensen må efter min mening være, at de politiker som de seneste årtier har stået for en skjult men planlagt nedlæggelse af europæiske national stater, må sendes ud i kulden, og nye kræfter må tage over.
  Hvis ikke der kommer et demokratisk opgør mod forræderiet, så risikerer vi at der komme et udemokratisk. Derfor er mine indlæg her på NytKampfly lige så meget en appel til den nye generation af danskere, om at vågne op, så vi sammen kan stoppe den afvikling af Danmark.

  Simon Petersen skrev: Standarmissil-3 er ikke et offensivt missil.
  Min Kommentar: Det er ikke standard e missil beregnet for til søværnet jeg skriver om det er landbaserede US Patriot missiler (range 160km) som bliver opstillet i Rumænien og Polen.
  https://www.defensenews.com/global/europe/2017/07/11/romania-cleared-to-buy-patriot-missile-defense-system/
  Opstillingen er en klar brud på nedrustnings aftale mellem Rusland og USA.

  Det kan vist ikke være nogen hemmelighed længere, at USA har oplagt nukleare våben i Tyskland.

  Start en Nordisk Forsvars alliance
  Vælg grippen-E til hele Norden
  Stil Politiske Agenter til ansvar.

 • Anmeld

  Simon Petersen

  @H.Eriksen

  "Det er ikke standard e missil beregnet for til søværnet jeg skriver om det er landbaserede US Patriot missiler (range 160km) som bliver opstillet i Rumænien og Polen.
  https://www.defensenews.com/global/europe/2017/07/11/romania-cleared-to-buy-patriot-missile-defense-system/
  Opstillingen er en klar brud på nedrustnings aftale mellem Rusland og USA."

  Nu stiller jeg et 100% seriøst spørgsmål, efterfulgt af et tillægsspørgsmål: Er det en joke? Og ved du hvad Patriot er?

  Patriot er et jord-til-luft missil, et luftforsvarsmissil til at nedskyde fly, krydsermissiler og kortrækkende ballistiske missiler med. Det har ingen offensive kapaciteter, af nogen art - fuldstændig som Standard Missil-3.

  Som du selv skriver har det en rækkevidde på cirka 160 km, for de længstrækkende udgaver. Men gældende traktater mellem USA og Rusland taler om jord-til-jord systemer med en rækkevidde på længere en 500km, så her falder det ikke ind under.

  Hvad er det for en traktat du mener Patriot falder ind under, og overtræder?

  "Det kan vist ikke være nogen hemmelighed længere, at USA har oplagt nukleare våben i Tyskland."

  Nej, det er bestemt ikke nogen hemmelighed. Der er faktisk en wikipediaside, der beskriver det, hvilke lande det drejer sig om og hvor mange det drejer sig om: https://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_sharing

  De oplagte våben er iøvrigt B61 Brintbomber: https://en.wikipedia.org/wiki/B61_nuclear_bomb

  Men alt det med atomvåben har intet med Patriot at gøre :-)

 • Anmeld

  H. Eriksen

  @ Simon.
  Pointen er:
  Både US Patriot missiler i Polen og Rumænien.
  US Nukleare våben i Tyskland,
  Natos Udvidelse ind i de tidligere USSR satelistater,
  Og den seneste optrapning af NATO styrker i de baltiske lande viser med all tydelighed at det er USA og NATO som er den agressive part.
  Ikke Rusland.

  Start en Nordisk Forsvars Alliance.
  Stil warmongere til ansvar for at undergrave freden.

 • Anmeld

  Simon Petersen

  @H.Eriksen

  Okay. Det er bare svært at debattere, når du skriver så uklart og starter dine argumenter med faktuelt forkerte påstande. Det fjerner fokus fra dit egentlige budskab, så en opfordring herfra skal være at holde dig til klarere og mere nøjagtige argumenter. Så bliver det garanteret en bedre debat.

  Jeg kan ikke rigtig se, hvordan det er en US aggression, at de sælger forsvarsmateriel til europæiske lande, som eksempelvis Patriot til Rumænien og Polen. For det første er det ikke amerikansk personel, der bemander udstyret og for det andet er det ejet af hhv. Rumænien og Polen. Men vigtigst af alt, så er Patriot "bare" et jordbaseret luftværnssystem - alle lande har den slags systemer, af forskellig herkomst (dog ikke Danmark pt, men det ser ud til, at vi skal genindføre det). Rusland har bunker og bunker af luftværnsssytemer, så jeg kan ikke se, hvordan det er en aggression.

  Amerikanske atomvåben i Europa har eksisteret siden anden verdenskrig, så det er ikke noget nyt og i min verden kan man ikke sige, at det er udtryk for en stigende amerikansk aggression - som sagt har de været her i over 70 år. Faktisk er der en debat i USA om det er på tide at trække nogen af dem hjem igen.

  NATOs udvidelse og NATO styrker i de baltiske lande har jeg på fornemmelsen kommer til at udvikle sig til en "ja - nej" diskussion mellem os, så lad os på forhånd være enige om at være uenige ;-)

 • Anmeld

  Martin G

  @ E. Petersen
  Helt enig med artiklens forfatter. Rart at læse en objektiv bedømmelse.

  @ H. Eriksen

  Jeg følger skam de svenske nyheder, jeg bor her. Russerne vil gerne opmagasinere på Gotland, giver god mening i forhold til arbejdet med rørledningen. Det er så rørledning nummer 2, så russerne vil jo højst sandsynligt betragte det som en straf, hvis de ikke for lov, når man har samarbejdet med Sverige under anlægningen af den første.
  Da alle ved hvad der sker når russerne forsvarer sine interesser, så har man valgt at styrke Gotland, som man ser som porten til Sverige. Man har desuden smidt flere russiske “turister” på porten, da de begyndte at være lidt for glade for det svenske militær.

  @ SImon P
  Hvis du var i Putins sko, ville du selv syntes det er helt ok det USA de gør?
  Nemlig præcis det der passer dem. Hvis ikke du retter ind, så er der sanktioner og hvis din størrelse eller styrke ikke er stor nok, så bliver du invaderet.
  Hvad sker der når det er uden mandat, lidt brok her og der, så i princippet ingenting.
  Hvis jeg var stolt russer, så ville jeg kalde det uretfærdigt.
  Har besøgt landet et par gange, herlige mennesker i Sankt Petersborg, kan rekommenderes.

 • Anmeld

  H. Eriksen

  @ Simon
  Nu er jeg ikke 70år gl.
  Derfor kan jeg huske at jeg skrev i det selv samme indlæg som du svarede på, at jeg mener US og EU warmongere opfører sig aggressiv overfor Rusland.

  Jeg husker også i min tid som soldat, at USAs oplag af Nukleare våben i Tyskland, blev betragtet som klassificeret info.
  Med klassificeret info bliver det lettere at taksere hvem som har aggressive intensioner.
  Tyskerne lavede store protest marcher da US Atom våbnene kom frem i dagens lys.
  Herhjemme opstod der demonstrationer fordi et Amerikansk krigsskib med A-våben ombord, kom på besøg i København.

  Mht. Baltikum
  Danmark og Norden har et blødt hjerte for Estland og Letland, fordi disse lande var en del af Danmark under Kong Valdemar og under Kalmar Unioner (en Nordisk Alliance).
  https://www.youtube.com/watch?v=mqZyjX-aZ7Y
  Den Tyske Ridder Orden invaderede Estland gennem sin flugt fra mellemøste, da muslimerne sendte korsridderne ud af Jerusalem I 1100 tallet
  Ifølge legende faldt Dannebrog (verdens ældste flag) ned fra himmelen i 1219 under et slag i Estland, hvorefter Kong Valdemar sejrede.
  Da de Tyske ridder orden flygtede videre fra Estland slog den sig ned i Østersø regionen syd øst for Bornholm, og opholdt sig i perioder på Hammershus. https://da.wikipedia.org/wiki/Fil:Deutscher_Orden_1260.png
  Kong Valdemar kæmpede mod den Tyske orden, bla i Nord tyskland
  Den Tyske orden stod bag Kong Vilhelm af Preussen, som Danmark kæmpede imod i 1864.
  Den Tyske orden udgjorde en stor del af hærstaben under NAZI Tyskland.
  Den Tyske orden ønsker i dag Preussens gamle kongesæde Koenigsberg (Kaliningrad) tilbage fra Rusland.

  Det forklarer måske hvorfor USSR beholdt Koeningsberg efter 2 verdens krige som havde sat Europa og Rusland i flammer, Samt at Rusland fastholdt Koeningsberg som russisk territorium selv efter USSR blev opløst i 1992, og de russiske styrker trak sig tilbage fra de Øst europæiske Satellit Stater. Den tyske ridder ordens våbenskjold er et sort kors på hvid baggrund.
  Det symbol er stadig det Tyske militære kendetegn i dag

  Jeg mener det er en god ide at Danmark/ Norden hjælper Estland med Forsvar, indtil Esterne får opbygget sit eget forsvar. Men det er en dårlig ide at blande NATO med Tyske riddere og USA ind i den sag.
  Et Dansk/Nordisk Kontingent af soldater og fly til at patruljere grænserne sammen med Baldernes egne soldater, indtil de får opbygget et selvstændigt forsvar, vil russerne sikkert acceptere. Jeg tror heller ikke Russerne vil modsætte sig at Estland Letland og Litauen indgår i en evt Nordisk Alliance. Vi har jo ingen A-våben i Norden.

  @ Martin G.
  Ligen en kort kommentar.
  Russerne laver ikke oplag på øen Gotland, men i syd Sverige havnebyen Karlshamn.
  Jeg tror at Svenskerne lyttet lige så meget på Gotland som Danmark lytte på Bornholm.

  Det ville jo være træls hvis Russiske fartøjer kom til at ødelægge hemmeligt Svensk udstyr på havbunden når de arbejder i området nær Gotland.
  Ikke sandt.

  Start en Nordisk Forsvars Alliance
  Brug Nordiske våben producenter.
  Skab mere Høj tech udvikling i Norden.

 • Anmeld

  Martin G.

  Angående Gotland

  Så var planen at anvende Slite Hamn. Men regeringen sagde nej.
  Kunne det har noget med Ruslands aggresive forsvar af russiske interesser?

  http://www.helagotland.se/ekonomi/efter-ud-motet-sa-ska-gotland-fa-ersattning-for-slite-hamn-13882708.aspx

 • Anmeld

  Andreas

  Der skulle nu være plads til fem links uden at indlægget behøver min godkendelse - mod tidligere fire.

 • Anmeld

  H. Eriksen

  Hej Andreas.
  Øen Gotland er Svensk Teritorium med ud til 12 sømil rundet om øen.
  Her er det Sverige som bestemmer og ikke Rusland.

  Den svenske regering ikke vil have Russiske Arbejdere i land på Gotland. Svenskerne vil sikker undgå at spioner kan følge med arbejderne i land, og spionere mod de svenske militære på øen.

  Men derved taber Gotland en forventet indtægt fra Russerne, især Slite, som mister indkomst ved ikke at kunne leje havnen ud til russernes oplag og skibe. De handlende i Slit mister indtægter på salg af dagligvarer og håndværkere mister salg af ydelser til russerne.

  I stedet bliver det nu Karlshamn som kommer til at tjene penge på Russerne, for i Karlshamn har den Svenske stat ingen reservationer mod at Russerne lejer midlertidig oplags plads, hvor de kan opholde sig mens de bygger den nye gasledning.
  Den svenske stat overvejer derfor at kompensere Gotland for den manglende indkomst.

  Sagen har intet med Russisk ”aggression” at gøre.
  Hvis Sverige havde valgt at afslår Russerne at anvende Svensk territorium, Så måtte Russerne jo forsøge at bygge Gaslinien i internationalt farvand, uden oplags pladser undervejs, eller pænt spørge andre lande om lov til at leje oplagsplads under byggeriet.

  Russerne har lidt samme problem i Danmark. Her vil Russerne gerne føre Gasledningen ind på kanten af det Danske 12 mils søterritorium ud for Bornholm, Det overvejer den Danske Regering at nægte.
  Ingen Lande kan dog nægte Russerne at føre sin gasledning i internationalt farvand.

 • Anmeld

  H. Eriksen

  Rettelse: indlægget var ment til Martin G.

 • Anmeld

  E. Petersen

  https://ekstrabladet.dk/nyheder/krigogkatastrofer/rathsack-bandlyst-i-jaegerkorpset/6990951

  Nu kan der være mange direkte og indirekte årsager til at jægerkorpset mangler folk både til uddannelse men åbenbart også egnede kandidater til at gøre tjeneste.

  Det hjælper jo ikke med flere penge hvis folk´s holdning/styrke/evner med mere ikke rækker.

  Det kender jeg så til fra det private erhvervsliv.

 • Anmeld

  Martin G.

  @ HE

  Det er først efter Krim, at Svenskerne begyndte at ruste op på Gotland. Nord Stream 1 anvendte jo netop Slite hamn.

  "Apotekskajen i Slite på Gotland kallas numera Putinkajen av ortsbor. Upprustningen häromåret betalades av Nord Stream, som då byggde den första gasledningen från Ryssland till Tyskland."

 • Anmeld

  H. Eriksen

  Hej martin G.

  Energi forsyning er et spørgsmål om et lands sikkerhed.
  Energiforsynings netværk til central Europa, er blevet gjort til en af vor tids største risikoer for konflikt. Det til trods for at forsyningssikkerheden aldrig har været så overforsynet, som nu.

  Russisk Gas forsyningen eksisterede allerede for hele Europa, inden Rusland begyndte at opføre Nordstream I i 2011, nu kommer så Nordstream II med dobbelt pipeline.

  Der er i forvejen 5 gas forsynings linier fra Rusland igennem øst Europa, og helt over til Frankrig.
  Det europæiske Gas Netværket er ejet af de enkelte lande som ledningerne løber igennem.
  Hvert enkelt land får transit indtjening på den gas som kommer fra Rusland og løber videre til de efterfølgende lande på netværket.
  Det sikrede førhen både Ukraine, Polen Estland Letland og Litauen transit indtjening og varmeforsyning, samt det øvrige Europa med gas fra Rusland.

  Det system har fungeret fint indtil USA (Victoria Nuland) mødte op i Kiev med 5 Mia. Dollars og startede borgerkrig i Ukraine, for at indsætte sin Poroshenko puppet regering.
  Herefter ophørte den Ukrainske regering med at betale for al Russiske gas som blev leveret via de Ukrainske gasledninger. Ukraine opkrævede og beholdt dog fortsat den transit betaling for russisk gas der fortsætter videre til resten af Europa.
  Det er vaskeægte Tyveri udført af USA’s Poroshenko regering.

  Rusland kunne have valgt at lukke for gasledningerne igennem Ukraine, men det ville ramme båd den Ukrainske befolkning samt resten af Vest Europa, som derved ville komme til at fryse gennem vintrene fra 2011 til i dag. Derfor undlod Rusland at lukke for gassen, og begyndte i stedet opførelse af Nordstream I og nu Nordstream II direkte til Tyskland via Østersøen.
  Samtidig fortsætter Rusland med at sende gas til den Ukrainske befolkning uden at modtage betaling fra den ukrainske regering.

  NATO og Polen har tillige skabt konflikt med Rusland vedr. den russiske enklave Kaliningrad, Indesluttet mellem Polen og Litauen. Kaliningrad (Koeningsberg) er det forhenværende Preussiske Konge sæde, og det område ønsker den Tyske ridder orden og NATO nu underlagt det kommende 4 Romerske emperie EU.

  Den Danske NATO regering gør alt den kan for at spænde ben for Nordstream II.
  Regering overvejer at forbyde Russerne at føre gas linjen på Dansk territorium.
  Regeringen har senest bedt det Danske EnergiNet at projektere en Gasledning fra Nordsøen, tværs over Danmark og hele vejen til Polen. Det vil være en udgift som kun kan lægges på de Danske forbrugere, eftersom Polen ikke har økonomi til at betale for projektet.

  Det vi reelt er vidne til i både Østersøen, øst Europa og mellem østen, er et slagsmål om hvem som skal have den fremtidige indtjening på energiforsyning til de Central Europæiske forbrugere.
  Det slagsmål med opførelse af alle disse forsynings linier koster ikke kun Russerne, men hele Europa kassen.

  Norden har i dag verdens bedste energiforsyning, af vandkraft El fra Norge og Sverige, Vindenergi fra Danmark, Gas forsyning Fra Danmark og Norge, samt Olie Forsyning fra Danmark og Norge. Netop fordi Norden kan enes om at samarbejde, i stedet for at modarbejde hinanden.

  Det eneste vi mangler er en Nordisk Forsvars alliance til at sikre freden.

  Start en Nordisk Forsvars Alliance

 • Anmeld

  Peter

  @H.Eriksen
  Gasledningen (Baltic Pipe) fra Nordsøen til Polen bliver betalt af de gasleverandører der allerede før første spadestik har forpligtet sig til at bruge rørets kapacitet de næste 15 år. Derudover stabilisere den nye mængde gas gaspriserne i Danmark en årrække frem og vi tjener på transitten.

 • Anmeld

  H. Eriksen

  Hej Peter:

  Baltic Pipe:
  En 15 årig Gas forsyning fra Norge og Danmark til Polen, nu da gassen fra Rusland til Polen risikere at blive lukket efter Nordstream II, og NATOs opgør med Rusland.
  Baltic Pipe har ikke taget sit første spadestik, men planlægger nu ekspropriation af landbrugs jord til udvidelse af gasledningen i Danmark.
  Hvem har ENERGInet forpligtiget sig overfor, Den Dansk befolkning eller sine Aktionærer?

  Gasleverandører:
  Norges Statslige olie og gasselskab. Har stort overskud af gas fra Nordsøen, som Norge pt sælger via Nordsø gasledning til Nordtyskland.
  ENERGInet. Det Private El og gas distributions selskab som via (Privatisering) har overtaget den Danske stats gas net, og som gerne vil transportere gas for det private Olie og Gas selskab
  ØRSTED, som via Privatisering har overtaget den Danske stats Olie og Gas produktion (DONG).
  Ørsted sælger allerede Dansk Gas til Nord Tyskland via samme Nordsø gasledning som Norge.
  http://en.gaz-system.pl/fileadmin/pliki/inwestycje/ulotki/mapa_baltic-pipe_ENG.jpg
  GAZ-System: Privat Polsk selskab med en Kapital på: 3,7 Mia PLN = 6,7Mia DKK
  ENERGInet kan købe GAZ-system om formiddagen og spise på restaurant til middag.

  Stabilisere Gasprisen i Danmark:
  Hvor henter ENERGINet pengene til at betale for Baltic Pipe samt udvidelse af gas nettet i Danmark til den øgede mængde gas?
  Der er kun et sted og det er hos de Danske Gas og el forbrugere.
  Hvor henter Norge og ENERGInet tabet for salg af gas til Polen når Polen ikke kan betale ?
  Der er kun et sted og det er hos Danske Gas og el forbrugere.
  Er ENERGInet begyndt at spare op til Baltic Pipe, eller tjener de bare fedt på sit monopol ?
  El prisen i Danmark har i mange år ligget langt over el prisen i Norge.
  Gas prisen i Danmark ligger allerede nu langt over gas prisen i Norge.
  Er det derfor at Gas prisen skal fastholdes (Stabiliseres) på nuværende leje for de Danske Forbrugere, nu da olie og gas prisen forventes at falde de næste mange år?
  https://www.theguardian.com/business/2017/nov/16/oil-and-gas-shares-dip-as-norways-central-bank-advises-oslo-to-divest

  Vi Tjener på Transitten
  Hvem er Vi ?
  Er det de private aktionærer som nu sidder på både den Danske Olie og Gas Produktion (DONG), samt det Danske El forsynings net, Samt det Danske Gas forsynings net (Dansk Naturgas).

  VI = I er ved at sælge min og andre Danskeres Olie og Naturgas, via vort forsynings net, som vore EU politiker agenter har valgt at Privatisere, således at I kan opnå et monopol og hæve prisen på min og andre Danskeres energi forbrug.

  Energi forsyning er et spørgsmål om National sikkerhed.
  Stop salget af Danmark via Privatisering
  Stil EU politiker agenter til ansvar.

 • Anmeld

  Peter

  @H.Eriksen

  Uden at det skal blive en debat om gas, så er der en del faktuelt forkert i dit indlæg.

  Energinet bygger den del af anlægget (Baltic Pipe) der løber fra Nordsøen og gennem Dan-mark. Tilsvarende selvskab i Polen bygger den resterende del gennem Østersøen til Polen.

  Energinet er en selvejende offentlig virksomhed under Klima- og Energiministeriet. Aktionæ-rerne er således dig og mig. Så når jeg skriver at vi tjener på gastransitten, så er det faktisk os (staten).

  Gasprisen i Danmark har været stødt stigende som følge af faldende efterspørgsel (omlægning til fjernvarme, vampepumper mm.) Der er derfor færre kunder til at betale for vedligehold af gasnettet. Med den nye mængde Gas fra Baltic Pipe kan prisstigningen mindskes måske endda stoppes i en periode.

  Med hensyn til at Polen ikke kan betale for gassen, synes de private selvskaber, der har forpligtet sig til at udnytte kapaciteten i den kommende forbindelse i 15 år ikke at dele din holdning.

  Overordnet ejes det danske el-net og gasnet (infrastruktur) af Energinet og er derfor trods alt stadig på den danske stats hænder.

  Tak for debat ?

 • Anmeld

  H. Eriksen

  Peter skrev:
  Energinet bygger den del af anlægget (Baltic Pipe) der løber fra Nordsøen og gennem Danmark. Tilsvarende selskab i Polen bygger den resterende del gennem Østersøen til Polen.
  Min Kommentar: Jeg har ikke påstået andet.

  Peter skrev: Energinet Aktionærerne er således dig og mig.
  Min Kommentar: NEJ: ENERGInet er en fussion af mange lokale og regionale energiselskaber oprettet oprindeligt af forbrugerne som selvejende Andelsvirksomheder (A.M.B.A).
  Alle disse forbruger ejede forsynings virksomheder har staten nu lagt sin klamme hånd på.
  Ergo det der engang var forbrugernes ejendom, er af EU politiker blevet ranet til den Danske stat.
  Derfor er det nu Staten som er Aktionæren i ENERGInet.
  Dong er nu er blevet Privatiseret af EU Politikere. ENERGInet står næst i køen.

  Peter skrev: Så når jeg skriver at vi tjener på gastransitten, så er det faktisk os (staten).
  Min Kommentar: Ikke de Danske forbrugere som har betalt for opførelse vedligehold og forbruget på nettet, men nu er det staten som kommer til at tjener på gas transitten.

  Peter skrev: Gasprisen i Danmark har været stødt stigende.
  Min Kommentar: Tak fordi du bekræfter at Gas prisen har været stigende siden 2005, hvor EU politikerne begyndte sin privatisering af Danmark.
  Årsagen til prisstigningerne er jeg uenige med dig i.

  Danskerne og Danmark bliver plyndret.
  Stop Salget af Danmark (Privatisering)
  Tak for debat

 • Anmeld

  christian beier

  Nordisk forsvars alliance, Gripen, Rusland er ikke en farer..........

  Hvad er det for en verden folk lever i ????

  Der kommer ikke en NFA, fordi de forskellige lande har forskellige veje de ønsker med deres forsvar.
  Finland et stor mobiliseringsforsvar kontra et dansk forsvar der er totalt underbemandet.
  Et Norsk forsvar der har high teck for milliarder skal de betale for at DK ikke bruger en rød reje ???
  Sverige der aldrig helt har fundet ud af hvad de vil !

  Gripen en fly der er en 4.5 Generation og som ikke bliver solgt til DK eller Norge da man allerede har valgt fly her.
  Finland køber næppe Gripen, men sikkert et fly med twin !

  Rusland, seriøst, Rusland har og har siden den kold krig haft kernevåben der peger på samtlige større byer i Norden.
  Og ingen skal fortælle mig at Rusland ikke har optrådt meget agressivt mod områder som de reelt betragter som stater der bør være Russiske lyd stater !

  Rusland er et gennemsyret facistisk styre med overgreb på mange mennesker, racer, religion og sexualitet.
  Styret fra politisk top !
  Alt TV-Radio og Internet er styret.
  Se en russisk tv kanal og man vil opdage at de tit har folk der optræder både som en stakkel i øst ukraine, en der bor i Moskva og synes putin er dygtig eller en person der er på et Hospital i Kaliningrad.

  Og folk som Patrick Lancaster og Snowden som er spioner for Rusland og jeg håber sidst nævnte ryger tilbage til USA og får den største straf som muligt !

 • Anmeld

  Martin G.

  Det er vel det ironiske her. Hvis Rusland træder ind på dansk territorium, så vil det formentlig starte med Grønland, et sted hvor der ikke er nogen garanti for at vores nye kampfly kan operere´, eller supporteres. Med mindre vi benytter Thule, som vel egentlig er den eneste runway så langt nord, der er over 8000 fod.
  Specielt nu hvor Rusland opruster i arktis, så vil vi vel gerne holde et vågent øje på dem.

  Så kan man sige hvad man vil om Gripen, men den har i alle fald ikke brug for mere end 800m og et meghet lille logistisk aftryk.

 • Anmeld

  H. Eriksen

  Christian Beier = CB
  Min Kommentar = MK

  CB: Hvad er det for en verden folk lever i ?
  MK: En Verden fuld af uvidenhed, bedrag, og propaganda.

  CB: Der kommer ikke en NFA, fordi de forskellige lande har forskellige veje de ønsker med deres forsvar.
  MK: De største modstandere mod en Nordisk Forsvars Alliance (NFA), er USA og EU. Men begge disse konstellationer er under opløsning. Derfor begynder en NFA at ligne et reelt og godt alternativ.

  CB: Dansk forsvar er totalt underbemandet.
  MK: ENIG.

  CB: Norsk forsvar skal de betale for at DK ikke bruger en rød reje ???
  MK: NEJ. Det skal vi selv, ellers bliver Danmark en Vasalstat for Norge, i stedet for som nu USA og EU.

  CB: Sverige der aldrig helt har fundet ud af hvad de vil !
  MK: JO: det fandt Svenskerne ud af i 1864, da Danmark ikke kunne holde det 2nd. Romerske Emperie ude af Norden. Den seneste års migrant strømme har jo vist at hvis ikke Danmark bevogter sine sydlige grænser, så bliver hele Norden invaderet.
  Der findes stadig Danskere som endnu ikke kan få øjnene op for det forhold.

  CB: Gripen er et 4.5 Generation fly, som ikke bliver solgt til DK eller Norge da man allerede har valgt fly her.
  MK: Desværre så har et flertal af politikere valgt at Danmark fortsat skal være vasal stat for USA. De føjer sig hermed endnu en gang for den internationale Finans Elite som plyndrede os i 2008.

  CB: Rusland har siden den kold krig haft kernevåben der peger på samtlige større byer i Norden.
  MK: MULIGVIS.
  Den mulighed har USA, England, Tyskland, Frankrig og Israel også.
  Missiler er jo ikke forprogrammeret til kun at flyve en vej. Det er kun et spørgsmål om minutter at omprogrammere missilernes destination.
  Nu har jeg fået ørene tudet fulde af NATO Politikere siden jeg var soldat, om at Russerne kommer.
  De er ikke kommet endnu, og jeg er ved at være godt træt af at stå på vagt, og høre på det hyleri.
  Helt ærligt, måske er det ikke Russerne som er problemet, men nærmere det persongalleri som i over 50 år har skreget Russerne kommer.

  CB: Ingen skal fortælle mig at Rusland ikke har optrådt meget aggressivt mod områder som de reelt betragter som stater der bør være Russiske lyd stater !
  MK: En lyde stat? Det må være det man kalder en Vasal stat.
  USSR var aggressiv efter WWII, og finansierede kommunist styre i både øst Europa, Asien, Mellem Øste, Afrika, og Latin Amerika. I dag er det USA som er aggressiv i alle kontinenter.
  Hvis det er Ukraine, Estland Letland og Litauen du mener, er ”lyde stater” for Rusland, så har de ikke været særligt lydige siden USSRs fald.
  Det på trods af at de ligger lige op ad Rusland, og ikke har et forsvar af betydning.
  Hvorfor har Rusland ikke bare annekteret disse stater mens de sad på dem under USSR, men reelt har frigivet dem efter Murens fald?
  Bla. fordi disse stater er en økonomisk omkostning at annektere. Ukraine, Rumænien, Estland, Letland, Litauen, og Polen er selv 25 år efter murens fald stadig økonomisk tilbagestående lande ifht resten af EU. Det kostede Tyskland Milliarder af D-Mark, bare at højne standarden for Øst Tyskerne, efter øst og Vest Tyskland blev genforenet.

  CB: Rusland er et gennemsyret fascistisk styre med overgreb på mange mennesker, racer, religion og sexualitet. Styret fra politisk top. Alt TV-Radio og Internet er styret.
  Se en russisk tv kanal og man vil opdage at de tit har folk der optræder både som en stakkel i øst Ukraine, en der bor i Moskva og synes Putin er dygtig eller en person der er på et Hospital i Kaliningrad.
  MK: Du anklager Rusland for Fascisme, en styre form som benytter sig af overgreb på menneskerettigheder, Politisk Top styring, Medie Censur, og Propaganda.
  Fascisme = En konspiration af regering, storkapital, virksomheder og militær, for at undertrykke og malke sin egen og andre befolkninger. Udtrykket Fascisme stammer fra det Italienske styre under Mussolini op til og under WWII. Mussolinis fascister endte sine dage med at blive likvideret og hængt til spe og spot, af sin egen befolkning, fordi den var blevet udnyttet, undertrykt og sat på hold sammen med NAZI Tyskland under WWII, af den selv samme Fascister som de år forinden havde givet regerings magten. https://www.youtube.com/watch?v=-ZTFl9kR0us

  Den Amerikanske befolkning er blevet malket gennem det Fascistiske styre som begyndte under BUSH 1. Et styre hvor US Gov. Wall Street, The Millitary Industry og USA’s millitær, reelt har plyndret den amerikanske befolkning for over 50 Trillion Dollar. Amerikanerne har valgt Trump i et forsøg på at stoppe plyndringen, hvis ikke han gør det, så risikere vi den anden Amerikanske revolution.

  Den Europæiske befolkning er blevet malket for trillioner af Euro gennem det udemokratiske EU kommissions styre, som startede med oprettelse af EU unionen.
  Et styre hvor Kommissionen, Store EU Finans virksomheder, Millioner af Migranter og nu en kommende EU hær har kostet den europæiske befolkning Trillioner af euro siden 1992.
  Derfor ser vi nu et opgør mod det styre med Grexit, Brexit, Catalonien, Ungarn, Polen.
  Kan du se ligheden mellem Mussolini Italien, USA og EU, samt hvad konsekvensen for Fascister kan være, når styret kollapser?

  Kender du det Kristne moral begreb om hykleri: ikke anklage andre for overtrædelser, man samtidig selv begår. Det er i folkemunde blevet til at man skal feje for sin egen dør inden man går ud og anklager andre for sine fejl.
  Måske vi i vesten skulle feje for vor egen dør inden vi løfter den moralske pegefinger over for russerne.

  Man behøver selvfølgelig ikke at følge Kristne moral værdier, hvis man tilkender sig en anden religion eller er Nihilist. Men her i Norden og Rusland er flertallet dog stadig Kristne, selv om vore politikere gør hvad de kan for at ændre det forhold via migration, uden at spørge sine befolkninger.

  CB: Folk som Patrick Lancaster og Snowden som er spioner for Rusland og jeg håber sidst nævnte ryger tilbage til USA og får den største straf som muligt !
  MK: Hov Hov, her i vesten bruger vi ikke samme metoder som vi anklager Russerne for, med at undertrykke ytringsfrihed, og fængsler journalister og whistleblowers.
  Eller gør vi?

  Drop Fascisme
  Start en Nordisk Forsvars Alliance

 • Anmeld

  Jens Juul

  @H. Eriksen: “Den Europæiske befolkning er blevet malket for trillioner af Euro gennem det udemokratiske EU kommissions styre, som startede med oprettelse af EU unionen.
  ...
  Kan du se ligheden mellem Mussolini Italien, USA og EU, samt hvad konsekvensen for Fascister kan være, når styret kollapser?”

  Du har ret til at mene, hvad du vil, men du er godt nok langt ude i tovene. USA og EU har sikret fred og stabilitet siden 2. verdenskrig, noget som selv Nobelkommiteen har forklaret.
  https://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/2012/press.html

  ... Og skal vi så ikke tilbage til emnet af forsvarsforlig, i stedet for de røverhistorier?

 • Anmeld

  Jens Juul

  ...og nej, EU har ikke “malket” medlemslandene, da stort set alle penge bruges på investeringer i selvsamme lande, på at reducere uligheden og investere i konkurrenceevnen, bl.a. Igennem forskningsprojekter. Læs her før du kommer med ubegrundede anklager:
  https://europa.eu/european-union/topics/budget_en

  Top expenditure areas (2015)
  46% – smart and inclusive growth in the EU, subdivided into:
  34% – helping underdeveloped EU regions and disadvantaged sections of society
  12% – making European firms more competitive.
  41% – producing safe and secure food supplies, innovative farming and efficient and sustainable use of land and forests.

 • Anmeld

  E. Petersen

  @HE

  et 100+ linjers indlæg fra dig med alle mulige flyske postulater uden et eneste relevant link.

  Hvis det ikke er Rusland der er den største trussel rent notationsmæssigt hvad er det så vi skal bruge kampfly til ?.

  Og så er du vist gået galt i byen hvis du peger på Gripen som en kampfly til værn mod USA og dets vasalstater, for størstedelen af komponenter (stellet fraregnet) i flyet er amerikanske/engleske/Tyske/franske m.m.

  https://forum.keypublishing.com/showthread.php?137530-SAAB-Gripen-and-Gripen-NG-thread-4/page23

  (Skal kopieres og så scroll ned)

  HE skriver "USA’s millitær, reelt har plyndret den amerikanske befolkning for over 50 Trillion Dollar."

  Kan du ikke lige sende nogle links der underbygger og forklarer dette postulat. og så også lige et par link for dette her postulat.

  "Den Europæiske befolkning er blevet malket for trillioner af Euro gennem det udemokratiske EU kommissions styre, som startede med oprettelse af EU unionen."

 • Anmeld

  E. Petersen

  Og lige omkring det sidste så er EU´årlige budget 145 milliarder Euro eller ca 1% af landendes samlede BNP.

  https://europa.eu/european-union/topics/budget_da

  Vores nettobidrag(bidrag-indtægt) var 6,2 milliarder i 2016 noget der svarer til 0,3 % af vores BNP.

  Det land der betaler mest netto suverænt er Tyskland(som du anser som den største fjende for os) de betaler 115 milliarder kr. mere end de modtager.

 • Anmeld

  H. Eriksen

  @ Jens Juul og E. Petersen
  Jeg skrev i ovenstående indlæg:
  ”Den Amerikanske befolkning er blevet malket gennem det Fascistiske styre som begyndte under BUSH 1. Et styre hvor US Gov. Wall Street, The Millitary Industry og USA’s millitær, reelt har plyndret den amerikanske befolkning for over 50 Trillion Dollar”.

  Cathrine Austin Fitts og Mark Skidmore har dokumenteret at US administrationer siden Bush 1, har lænset bla. US Treasury for 21 Trillion Dollar.
  https://www.forbes.com/sites/kotlikoff/2017/12/08/has-our-government-spent-21-trillion-of-our-money-without-telling-us/2/#62f2989566f0

  Samtidig har Clinton, Bush 2 og Obama Administrationen oparbejdet en US. Federal gæld på 20 Trillion Dollars.
  Se her: http://www.usdebtclock.org/

  Samtidig er det lykkedes for the US federal Reseve at få 9 Trillion til at forsvinde:
  https://www.veteransnewsnow.com/2017/01/17/heres-a-9-trillion-question/

  Det var så dokumentation for malkning af Amerikanerne for 50 Trillion Dollar

  14 Trillion Dollar af legalt hævede beløb, er brugt til US krigsførelse siden krigen i Jugoslavien:
  https://www.zerohedge.com/news/2017-01-18/alibabaa-jack-ma-drops-redpill-us-wasted-14-trillion-wars-over-past-30-years

  Hvis Andreas tillader det, vil jeg i næste indlæg dokumentere min påstand ved EU.

  The Føderale US er bankerot
  Men de 50 Suveræne Amerikanske stater er ikke
  Start en Nordisk Forsvars Alliance

 • Anmeld

  H. Eriksen

  Hej Igen.
  Det første link vedr. The US administrationers plyndring af De 50 suveræne Amerikanske stater USA, virker ikke i mit foranstående indlæg.
  Men her artiklen fra Forbes Magasine:
  https://www.forbes.com/sites/kotlikoff/2017/12/08/has-our-government-spent-21-trillion-of-our-money-without-telling-us/#b7e6ccb7aef9

  Hvis nogen ønske yderligere dokumentation for påstanden så de denne side:
  https://missingmoney.solari.com

  @ Jens Juul: Måske er det ikke mig som er langt ude i Tovene, men det Føderale US.

 • Anmeld

  Jens Juul

  Imens vi venter på forsvarsforliget, så kan man blot håbe at regeringen mander sig op til en reel og substantiel styrkelse af forsvaret, meget hurtigere end i udspillet. Som der er skrevet i interessant artikel fra olfi:
  https://olfi.dk/2017/11/16/paa-tide-aendre-forligsmodellen-forsvarets-oekonomi/

  “...
  Pålagde Forsvaret besparelser for 10 mia. kr.

  Forsvarsaftalen 2013-2017 pålagde Forsvaret en samlet besparelse på ca 10 mia kr. (2013-niveau). Hertil skal så lægges de ca. 1 mia. kr., som Forsvaret er blevet yderligere pålagt for 2017 i den såkaldte budgetanalyse. Ifølge regeringens udspil til det nye forsvarsforlig får Forsvaret tilført 800 mio. kr. i 2018 i bevillingsløft. Det vil sige, at det først er i 2019, at Forsvarets økonomi er tilbage på 2016-niveau.

  Herfra er der så en progressiv stigning i bevillingerne de efterfølgende fem år. Reelt får Forsvaret tilført frem til 2023 et samlet beløb på 12,8 mia kr. Sammenholdt med de besparelser som blev iværksat med forliget 2013-201 er det substantielle løft reduceret til ca 1,8 mia kr. for den samlet periode.

  Hvad der er mindst lige så interessant, så gennemføres to tredjedele af bevillingsløftet først i 2022 og 2023 og skal dermed helt eller delvis overleve et folketingsvalg i 2019 og 2023. Der er derfor ingen garanti for, at Forsvaret reelt vil modtage det løft, som er sat i udsigt fem til seks år ud i fremtiden, da erfaringerne for det nuværende forlig netop har vist, at en forligsaftale ikke er støbt i cement, men derimod godt kan ændres undervejs.“

 • Anmeld

  Jens Juul

  ... politikerne argumenter: at sikkerhedssituationen er ændret pga. annektionen af Krimm for fire år siden, og derfor vil vi om seks år forøge investeringerne i forsvaret!
  En 10 års reaktionsevne - ikke imponerende!

 • Anmeld

  E. Petersen

  @HE

  Den form for nationaløkonomi du praktiserer kender jeg ikke til.

  Du lægger de tre tal sammen og de må du ikke for den gæld er registreret en gang.

  Så gælden er ialt ca. 20.000 milliarder USD og den er ikke skabt siden bush d.1 og af militæret.

  For i dit debt clock link som jeg forøvrigt sendte til dig for ca 1 år siden er der en historik fane der viser dette.

  http://www.usdebtclock.org/

  Gælden udgjorde ca 40% af BNP før Bush og nu ca. 105% så den er steget 12.000 milliarder USD siden Bush d.1 og heraf udgør militæret´s andel ca 18 % = 2.160 milliarder USD som de har gældsat sig med jvf. samme link.

  Så det er kun 4 % af det beløb du tror man har "snydt" skatteborgerne for som som reelt set er ufinanseret og mange af disse penge er gået til aflønning af skatteborgere.

  Jeg kan gå forstå du ser spøgelser alle steder hvis det er den måde du regner på for de 50 trillioner USD i ufinanseret gæld er ren fakenews

  USA er forgældet til op over begge ører, men der skal du i stedet kigge på virksomhedernes og de privates gæld. Og det er ikke kun i den vestlige verden - alarmklokkerne ringer for alvor i Kina, specielt deres skyggebanker.

 • Anmeld

  Jens Juul

  Og uklog gælds/finanspolitik har ikke noget med “facisme” at gøre.

 • Anmeld

  H. Eriksen

  Jens Juul siger:
  EU har ikke “malket” medlemslandene, da stort set alle penge bruges på at reducere uligheden.

  MK: Jens du bekræfter jo selv at EU har malket de rige EU lande herunder: Tyskland, Danmark, Finland, Sverige og England, for at reducere uligheden for de fattige EU lande, Estland, Letland, Litauen, Polen, og Rumænien.
  Samtidig har EU pålagt EU lande at redde PIIGS Banker og Stater fra bankerot da finanskrisen indtrådte i 2008. PIIGS er Portugal, Irland, Italien, Grækenland, Spanien.
  De procedurer er gennemført via diktat fra EU Kommissions til Nationale politikere, som derefter har implementeret malkningen uden at spørge sine befolkninger og de ønsker at blive malket.
  Det er reelt tyveri.

  E. Petersen siger:
  Hvis det ikke er Rusland der er den største trussel, hvad er det så vi skal bruge kampfly til ?

  MK: Uden en Russisk trussel skal vi fortsat bruge kampfly. Hvis ikke vi har et troværdigt forsvar så er vi ikke i stand til at hævde vor suverænitet. Ergo, staten ligger åben for overtagelse af selv ISIS. Derfor anbefaler jeg også at vi køber 44stk. Grippen-E til afløsning af vore F-16.

  E. Petersen siger: Tyskland (som du anser som den største fjende for os) betaler 115 milliarder kr. mere end de modtager fra EU.

  MK: Der fik du nok lige sneget et postulat ind som jeg ikke vil tage ansvar for.
  Den Tyske befolkning og Tyskland som selvstændig Nation har jeg ingen bekymringer med.
  Men i de tilfælde hvor Tysklands er blevet kapret af fascister, og har samlet central Europa til et nyt hellig romersk Emperie med deltagelse af Paven, så har vi oplevet invasion i Danmark og mange Europæer har mistet livet, inklusiv millioner af civili Tyskere.
  Tyskland blev kapret af Fascister 27.02.1933: https://www.youtube.com/watch?v=K8Sj5NqV6rQ
  Det fik den konsekvens som vi i dag kalder WWII.
  USA blev kapret af Fascister 11.09.2001: https://www.youtube.com/watch?v=IYUYya6bPGw
  Det fik den konsekvens vi i dag kalder War On Terror.

  E. Petersen siger:
  Du er vist gået galt i byen hvis du peger på Gripen som en kampfly til værn mod USA og dets vasalstater.
  MK: USA er ikke vores fjende.
  Her er det vigtigt at skele mellem The US og USA.
  The US er et privat ejet administrations selskab, som på vegne af EJERNE, 50 suveræne Amerikanske stater (USA), er blevet hyret til at udføre administration.
  Som i enhvert andet selskab, så sidder der også i toppen af US Administrationen en Præsident.
  Han hedder pt. Donald Trump. Trump er ikke Statsminister eller Regent. The US er ingen stat.
  Derfor skal vi ikke frygte USA, men være vågen overfor the US.

  E. Petersen siger:
  Den form for nationaløkonomi du praktiserer kender jeg ikke til.

  MK: USA er blevet malket for 50 Trillion Dollar via 3 forskellige kasser.
  Her er det igen vigtigt at skelne mellem USA - The US – og The US Federal Reserve

  USA’s tab på 21 Trillion dollar er dokumenteret af:
  Tidligere Secretary of Housing and Urban Development Catherine Austin Fitts
  Michigan State professor of economics Mark Skidmore
  Prof. Laurence Kotlikoff of Boston University.
  Det er derfor dem du skal rette din kritik til hvis du mener du har bedre forstand på National økonomi, end de har.

  Derudover har the US via Clinton, Bush 1, og Obama administration, oprettet en gæld på nu 20 Mia. Dollar. (Debt Clock) Den gæld forventer the US og udenlandske investorer også at USA skal betale.

  Derudover kan the US Federal reserve (centralbanken) ikke redegøre for tabet af 9 Trillion Dollar.
  Et tab vil det normalt være Ejerne af the US Federal Reserve (den Internationale Finans Elite) som må lide, men mon ikke det bliver den Amerikanske befolkning som kommer til at bære tabet af de 9 Trillion, lige som de kom til at dække Paulsons TARP redning af US og EU banker under finanskrisen.

  Hvis The US Administrations selskab, har laver svindel med Ejernes (USA) midler, så kan det få alvorlige konsekvenser for det føderale US. Herunder US Administration, US Military, CIA, og FBI.
  Det er derfor ikke MIN form for National økonomi som bliver anvendt i USA og EU.

  E. Petersen skrev: Alarmklokkerne ringer for alvor i Kina, specielt deres skyggebanker.
  MK: JA Kina hænger med mulen, fordi Kina lige som Saudi Arabien ligger inde med store mængder amerikanske Stats obligationer, samtidig med at Kina har været så uforsigtig at tillempe sit banksystem mod vestlig liberalisering.

  Jens Juul siger: Og uklog gælds/finanspolitik har ikke noget med “facisme” at gøre.
  MK: JO. Ukloghed (Dumhed) er den plausible undskyldning, Fascister bruger i håb om at slipper for at blive stillet til ansvar for Underslæb, Bedrageri, og Forræderi overfor befolkningen.

  @Juul og Petersen: måske er sandheden: https://www.youtube.com/watch?v=MMzd40i8TfA

  Bevar Nationalstater og Danmark
  Start en Nordisk Forsvars Alliance

 • Anmeld

  E. Petersen

  @HE

  Ingen lande i EU bliver malket. Det er et fælleskab hvor man bidrager med 1% af BNP i gns. per land i et fælles projekt der så i mine øjne på det politiske/militære plan bare har taget lidt overhånd.

  Vedr. gæld

  Du tager stadig 3 tal og lægger sammen det må man ikke. Gælden er registreret. Så de 50 trillioner USD i ufinansieret gæld er fake news af værste skuffe.

  Det er det samme da jeg prøvede at forklare dig at alle pengene i bankpakkerne er betalt tilbage til staten med overskud, men du fastholder at der er forsvundet 650 milliarder ned i lommerne på diverse banker/magthavere.

  @HE skrev

  Den Amerikanske befolkning er blevet malket gennem det Fascistiske styre som begyndte under BUSH 1

  USA blev kapret af Fascister 11.09.2001: https://www.youtube.com/watch?v=IYUYya6bPGw
  Det fik den konsekvens vi i dag kalder War On Terror.

  Der kommer du så langt ud i dine konspirationsteorier at du nok skal overveje om der ikke er andre sites der passer bedre til din "viden"

  Hvis du virkelig mener de ikke var mellemøstlige terrorister, men interne magthavere i USA der stod bag 9/11 så "good luck" det er bare langt ude i min verden

  Jeg har tidligere læst nogle få af dine indlæg med og bare konstatere dit syn på den vestlige verden er meget mærkeligt, hvor du mistænkeliggøre de fleste magthavere .

  Jeg har så et par gange forsøgt at forklare dig nogle enkle økonomiske sammenhænge, men du har bare et helt konspirationsagtig negativ holding til de fleste magthavere i den vestlige verden og de økonomiske modeller der praktiseres.

  Alle har ret til en fri mening (modsat f.eks. Rusland) og det håber jeg trods alt du nyder, men vi to er bare for uenige til en debat her.

 • Anmeld

  H. Eriksen

  @ E. Petersen:
  Mht din teori om at den vestlige økonomi går Godt, og at der ikke er lænset nogle statskasser, så er der vist ingen almindelige Danskere som tror på dine forklaringer længer.

  Mht USA blev kapret af Fascister 11.09.2001: https://www.youtube.com/watch?v=IYUYya6bPGw

  Tilbage i 2001 havde jeg samme blå øjnene som du udviser i dag.
  Men de sidste 16år har da godt nok løftet sløret, ikke kun for mig, men for de fleste Danskere og befolkninger på verdensplan, at de forklaringer vi har modtaget via vore medier, ikke holder.

  Der er ingen i dag som tror på at personer med Boxcutters var årsag til 9/11, og 16 år med Terror.
  Derfor virker det heller ikke længere at du kalder mig og alle andre som ikke tror på den officielle forklaring for konspirations teoretikere. Så drop det.

  Sandheden er nødvendig for kan vi rette op på problemet.

  Valget er nu
  Sandheden eller WWIII.

 • Anmeld

  Martin G.

  Uanset hvad nogen tænker om konspirationsteorier, så sagde Donald Trump noget i stil med: "elect me and i’ll expose 9-11".
  @ H. Eriksen
  Så håb på han lever op til sit valg løfte :)

  Uanset hvad, så er det med F-35 som det var med 9-11, der er noget der ikke stemmer med fysikkens love.

  Gammelt men godt eks.
  http://www.f-16.net/forum/download/file.php?id=12864&sid=d483a6537d476e968c6d03ac6df29ee4&mode=view

  Og mon ikke både Eurofighter, Gripen og Rafale kan gøre det samme ved F-35, om end ikke med den samme difference.

 • Anmeld

  H. Eriksen

  Så skete det der for mange var utænkeligt.
  Men som jeg advarede om i mine tidligere indlæg.

  Citater fra Zero Hedge
  The US Government has Shut down.
  The Senate has stopped funding of the government, and so, as of midnight tonight, the government was shut down.
  The President is now without authority to incur any financial obligations in FY2018.

  1056 EOP staff will go on furlough.
  659 EOP staff will continue to report to duty to perform emergency functions;
  850,000 federal workers will be on Furlough
  1,000,000 Federal employees must work without pay.
  2,000,000 Military Troops will have their Pay delayed.

  The current shutdown will be different than the 2013 Obama shutdown where virtually all federal employees didn’t show up for work. This time all federal employees will be working for nothing.
  The military, TSA, Fannie Mae and Freddie Mac employees will not be paid.
  This is the 19th US government shutdown in the last 40 years.
  The question may be - will government ever re-open?
  Citare slut.

  Nogle NK.DK Læsere erindrer sikkert da USSR kollapsede, at Russiske militær personel arbejdede i årevis uden at modtage betaling, for at sikre de russiske a-våben mod at blive fjernet.
  Moralen blandt de Russiske Militær var i den periode meget lav.

  Måske vi skal forvente at Moralen bliver lige så lav hos US militær personel.

  Start en Nordisk Forsvars Alliance.

 • Anmeld

  Jens Juul

  @Eriksen: bare rolig, USA Kollapses ikke, er sket før og vil ske igen uden dramatiske konsekvenser.

 • Anmeld

  H. Eriksen

  The US administration er nu lukket ned på emergency spending.
  Trump har derved lykkedes med (som lovet under valgkampen) at begrænse det føderale budget til et minimum, dog takket være Demokraterne, som venligst har nedstemt budgettet.
  Det finansielle marked kunne i dag ikke skjule sin glæde over at der nu endelig er kommet styr på US budgettet.

  Hvis nogen undrer sig over hvorfor Demokrater kan hitte på at stemme imod et budget, som i stor stil ville tilgodese Demokratiske kernevælgere, https://www.dr.dk/nyheder/udland/hundredtusindvis-af-amerikanere-betaler-prisen-shutdown

  Så er forklaringen måske det lukkede FISA Memo som dagen forinden blev placeret på hver enkelt Senators desk.
  Ingen af de Demokratiske Senatorer har åbnet og læst rapporten, og 5 Republikanske Senatorer har heller ikke åbnet den. Måske de i forvejen ved hvad rapporten indeholder.

  De øvrige Republikanere som har læst rapporten, forlanger alle at indholdet bliver offentliggjort.
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=43&v=RqN3LterFoU

  Hurtig offentliggørelse af rapporten kræver dog flertal i senatet.
  Det lykkedes ikke i går at opnå flertal for offentliggørelse af rapporten, eftersom alle Demokrater og 5 Republikanere stemte imod, hvorved det nævnte flertal desværre samtidig stemte imod det føderale budget.
  Hvor uheldig kan The Swamp være?
  Det er I hvert fald ikke Trumps skyld, at demokraterne nu har stemt for at Drain the Swamp

  Hvis det kniber med at følge med:
  https://www.youtube.com/watch?v=SlFslGc3_og

  Trump havde lovet den Israelske lobby, og Sheldon Adelson personligt, at arbejde for at gøre Jerusalem til Israel hovedstad. Trump holdt sit løfte overfor Israel, men hans FN forslaget backfired, så hele verden nu har tilkendegivet, at Jerusalem aldrig bliver Israels hovedstad.
  Hvor uheldig kan Israel være?
  Det er I hvert fald ikke Trumps skyld, han gjorde jo kun hvad Israel bad om.
  Apropos Israel, de mangler nu endnu en U-båd: https://www.youtube.com/watch?v=9kQ7fS5vm-0

  Trump har også lovet Amerikanerne at Mexico kommer til at betale for opførelse af muren imellem USA og Mexico. Det bliver spændende at følge med i hvordan han får den kringlet.

  US Emergency spending og F-35 på stand by.
  Vælg Grippen-E til hele Norden.
  Start en Nordisk Forsvars Alliance.

 • Anmeld

  H. Eriksen

  Nååå! Det tog godt nok ikke lang tid for Demokraterne at falde til patten.

  De var hurtige til at ombestemme sig, og vil nu hellere bygge muren mod Mexico, end at deres kernevælgere skal risikere at undvære sin løn.
  Demokraterne har igen garanti for at DACA indvandrerne kan blive i USA.
  I.e: at de 800.000 illegale indvandrer som opholder sig i USA får lov til at blive.
  Mht. Muren, gad vide om Trump kan hitte på at indføre import told fra Mexico, for at betale for muren?

  Tænk sig: hvem kunne have forudset en sådan udvikling for godt et år siden? http://nytkampfly.dk/archives/9542/comment-page-2#comment-426377

  Med den vind i sejlene Trump farer frem med, så er jeg mere bekymret for hans udtalelser om at NATO er absolete, samt at Lockheed og JPO må få styr på udgifterne til F-35, ellers bliver projektet lukket.

  Start en Nordisk Forsvars Alliance
  Drop F-35, styrk Nationalt Forsvar
  Vælg Grippen-E til hele Norden.

 • Anmeld

  H. Eriksen

  Oops. FISA memoet er nu blevet lækket.

  Dommer Napolitano havde ret: Obama administrationen spionerede via det engelske efterretnings væsen GCHQ, som har fuld access til al NSA data, med det formål at stoppe et regerings skifte i USA. https://www.youtube.com/watch?v=B3X1GQWp2Iw

  The DNC, FBI og DOJ har efterfølgende forsøgt at skjule kuppet, samt har opdigtet anklager mod Trump for at kollaborere med Russerne. https://www.zerohedge.com/news/2018-01-22/fbi-agents-discussed-secret-society-within-doj-and-fbi-working-undermine-trump

  FISA dokumentet viser også at FISA retten var i interne oprør mod at bevilge den ulovlige spionage.
  Ifølge EXPERT kilder (som ønsker at være anonyme), er det Tidligere Chef For NSA William Binney, som har lækket dokumentet.

  https://en.wikipedia.org/wiki/William_Binney_(U.S._intelligence_official)

  Valget er
  Sandheden eller WWIII
  Start en Nordisk forsvars Alliance.
  Drop F-35, Styrk vort Nationale forsvar.
  Vælg Grippen-E til hele Norden.

 • Anmeld

  H. Eriksen

  Ooops! Nu vælter Letlands 3.d største bank.

  ABLV bank er blevet anklaget af US Treasury for hvidvask af penge til finansering af Nord Koreas Atom våben program.

  Letland Central Bank Chef er også blevet arresteret, under anklager om bestikkelse.

  Fra Zero Hedge:
  Latvian banking scandal.
  Last week, The U.S authorities accuse the Latvian Bank ABLV of money laundering and terrorist financing, by enabling its clients to violate UN sanctions, on North Koreas nuclear weapons program. ABLV is also accused of funnelling billions of dollars of corruption proceeds from Azerbaijan, Russia and Ukraine through shell company accounts.

  The US has imposed sanctions on ABLV (the third largest Bank in Latvia) by prohibiting the bank from doing business in America. That immediately cut ABLV access to funding flows from the US, forcing it to rely exclusively on ECB funds.

  On Friday, Latvian central bank Governor, Ilmars Rimsevics has been arrested by Latvia’s anti-graft (bribery) bureau, on suspicion of accepting a bribe of more than €100,000.
  Rimsevic has been a member of the ECB council since 2014, when Latvia adopted the Euro.
  Rimsevic home and office at the central bank were searched.

  The ABLV Bank is supervised directly by the ECB under EU bank rule introduced after the financial crisis.
  Monday morning, the ECB instructed Latvia’s banking supervisor to impose a moratorium on ABLV, which freezes all payments on the banks liabilities.

  Latvia’s Financial and Capital Market Commission also imposed penalties on 6 Latvian banks.

  On Monday, The Latvian state police said they had launched a criminal investigation into (a high-ranking official in Latvia’s financial sector) regarding extortion of bribes from Grigory Guselnikov.
  Guselnikov is the largest shareholder of AS Norvik Banka in Latvia.
  In December 2017. A/S Norvik bank complained to the World Bank division of unfair, arbitrary, improperly motivated and unreasonable regulatory treatment by the Latvian Bank authorities.

  The ECB board member, Central Bank of Greece Governor Yannis Stournaras, is also being accused of bribery.

  A bank run against ABLV Bank is now imminent.
  End Citat.

  Er dette EU’s Lehman Brothers moment?
  Håber Danskerne har fået skiftet sine flexlån ud med fast forrentede lån, inden Elitens planlagte finanskrisen 2.