Fem virksomheder sidder tungt på modkøbet

Fem virksomheder sidder særdeles tungt på flæsket, når man ser på hvem det er, der får gavn af det modkøb, som udenlandske forsvarsvirksomheder er forpligtiget til at placere i Danmark efter at have solgt våben og militært isenkram til det danske forsvar. Det fremgår af Erhvervsstyrelsens "Årlig status for industrisamarbejde med udenlandske leverandører til Forsvaret 2015", som i starten af december sidste år blev fremsendt til Folketingets forsvarsudvalg.

I statusrapporten skriver styrelsen:

"Der blev i 2015 afviklet industrisamarbejde hos 136 danske virksomheder mod 147 danske virksomheder i 2014. 25 virksomheder tegnede sig i 2015 for ca. 94 pct. af afviklingen mod ca. 91 pct. i 2014. Ca. 59 pct. af afviklingen var koncentreret hos 5 virksomheder mod ca. 48 pct. i 2014."

Login

 • Anmeld

  Emil

  Ja, og al indkøb bliver mindst 10% dyrere pga dette cirkus. Der er "no free meals".

 • Anmeld

  Jack

  Måske er det meget heldigt for Forsvaret, at F-35 ikke er omfattet af modkøb (undskyld, "industrisamarbejde/teknologioverførsel"), da det projekt nok i så fald næppe var blevet billigere.

  Der er som bekendt kun én til at betale, og det er kunden (her den danske stat = skatteyderne).

 • Anmeld

  Dan

  Gad vide om V har fået til partikassen af The Big Five? Der er måske ikke noget at sige til at V er imod åbenhed om partidonationer, men sjovt kunne det da være at læse.

  Er det egentlig strafbart ifølge dansk lovgivning, at virke politisk ud fra industrielt begrundede baggrunde?