God stemning og nye ansigter ved fætter-kusine-festen

Stemningen var anderledes roligere end tidligere år, da den danske forsvarsindustri onsdag og torsdag i denne uge var samlet i Aalborg til den årlige "fætter-kusine-fest", Danish Defense Annual Conference (DDAC).

Sidste år stod vi få måneder før en afgørelse i kampflykonkurrencen, hvilket blandt andet kunne mærkes ved hvordan programmet var skruet sammen og ikke var skruet sammen, ligesom branchens splittelse direkte blev udstillet i Politikens spalter midt under konferencen.

Særlig slemt var det for to år siden, da både kampfly, pansrede mandskabsvogne og artilleri var i spil. For nytkampfly.dk’s udsendte var det dog det rene slaraffenland, da rygterne flød i lige så stride strømme som drinksene.

Login

 • Anmeld

  C.J. Nielsen

  Vedr. ny 120mm montér system til Hæren. Hvilken andre våbenproducenter har været med i opløbet?

 • Anmeld

  MikeKiloPapa

  "I øvrigt forlyder det, at Elbit står alene tilbage i konkurrencen om ny 120 mm mortér til hæren. Så her er der i hvert fald sandsynligvis lagt op til et israelsk materielindkøb."

  Det er ikke meget man har hørt til det projekt....det måtte du da godt prøve at grave lidt i Andreas?

  Det kunne da om ikke andet være interessant at høre hvem kandidaterne har været.

  Selvom det ikke er nogen stor overraskelse hvis Israelerne vinder, da vi jo allerede bruger Soltams(elbit) CARDOM 120mm morter (M/10)

 • Anmeld

  Henrik Ø

  Et evt nykøb kan måske være relateret til udskiftning af det spanske morter system vi har?, som har været usikkert og med i flere alvorlige uheld.

 • Anmeld

  MikeKiloPapa

  @Henrik Ø

  Næppe......de spanske er 60mm Let morterer fra Expal, og de uheld der har været har skyldtes dårlig ammunition og fejlbetjening.

  Det man er på jagt efter nu er en 120mm køretøjsbaseret morter.

 • Anmeld

  Nielsen

  Den anden kandidat der er tilbage i morter udbudet er fra schweiz.

 • Anmeld

  MikeKiloPapa

  Ja, jeg var næsten klar over at RUAG var med formodentlig med deres COBRA.....har den fordel at den allerede er integreret med Piranha.

  Så bliver spændende at se om den Israelske morter er en standard CARDOM eller den fancy SPEAR model.