Anmeldelse af 
Caspar Stefani

Afghanistan-Veteran sætter ansigt på soldaten bag uniformen og starter vigtig debat

Emil Arenholdt formår at sætte ord på ting, der er implicitte for soldater, så civile efter endt læsning vil have en større forståelse for vores veteraner – og det er der brug for, skriver Casper Stefani.

Emil Arenholdt har skrevet en uhyre relevant og velskrevet bog, som kan anbefales til alle, der er interesseret i krigens og soldatens natur, skriver Caspar Stefani.
Emil Arenholdt har skrevet en uhyre relevant og velskrevet bog, som kan anbefales til alle, der er interesseret i krigens og soldatens natur, skriver Caspar Stefani.Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
Caspar Stefani
Soldaterhjerte: Tabuer, traumer og fællesskab – ved fronten og hjemme igen
Emil Arenholt Mosekjær
312 sider, Gads Forlag

 

Den russiske angrebskrig mod Ukraine har mindet politikerne om, at det der med at kunne forsvare sig selv, åbenbart er ret vigtigt. På trods af adskillige advarsler igennem de seneste ti år, skulle der en krig til, før alvoren gik op for de danske politikere.

Det har resulteret i en meget tiltrængt offentlig debat om det danske forsvar. Flere soldater og fastholdelse af dem, som allerede har valgt det som levevej, har heldigvis fået et stort politisk fokus. Men hvem gemmer sig bag uniformen?

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybde med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00