Om  
Anders Mærkedahl Pedersen
Laila Reenberg

Beredskabsstyrelsen og Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse får nye ledere

Anders Mærkedahl Pedersen bliver ny chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, mens Laila Reenberg bliver direktør for Beredskabsstyrelsen. 

Forsvarsministeriet har sat navne på den nye chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og den nye direktør for Beredskabsstyrelsen. Valget er faldet på henholdsvis Anders Mærkedahl Pedersen og Laila Reenberg.

Det skriver Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

Anders Mærkedahl Pedersen har siden december 2020 været fungerende chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, og nu overtager han posten permanent. Dermed afløser han tidligere forsvarschef Bjørn Bisserup, der som både forsvarschef og fungerende chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse forlod Forsvaret i december 2020.

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse blev i december 2019 ramt af en svindelsag, da to medarbejdere blev politianmeldt for at have udnytter huller i systemet og svindlet med indkøb for flere hundrede millioner kroner. Det førte til, at daværende chef for styrelsen blev afskediget, og Bjørn Bisserup blev indsat som fungerende chef.

Dermed står Anders Mærkedahl Pedersen også over for en opgave, der blandt andet inkluderer at styrke kontrolmiljøet i styrelsen, forklarer Trine Bramsen.

"Styrelsen står over for en stor opgave med et styrket kontrolmiljø og en facility management kontrakt, der ikke fungerer. Jeg ser meget frem til, at Anders Mærkedahl Pedersen tiltræder som chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og løfter disse vigtige opgaver,” siger Trine Bramsen i pressemeddelelsen.

Anders Mærkedahl Pedersen har tidligere været blandt andet vicechef i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, og han udnævnes samtidig med jobskiftet til generalmajor. 

Ny direktør i Beredskabsstyrelsen
Laila Reenberg overtaget fra 1. april posten som direktør for Beredskabsstyrelsen. Hun overtager posten fra Flemming Klokager, der siden marts 2020 har været fungerende direktør. Dermed får styrelsen igen en permanent direktør, efter Henning Thiesen forlod posten i januar 2020.

Hun kommer fra en stilling som direktør for Forsvarsministeriets Personalestyrelse og har desuden erfaring fra Forsvarsministeriet, hvor hun var fra 2005 til 2015 var afdelingschef.

Med skiftet til Beredskabsstyrelsen skal Laila Reenberg blandt andet være med til at forsætte udviklingen af Danmarks katastrofeberedskab. 

”Jeg har igennem en årrække haft et nært samarbejde med Beredskabsstyrelsen. Det er en organisation, der med stor dedikation, professionalisme og operativ evne arbejder for at sikre samfundet over for følgerne af ulykker, kriser og katastrofer. Jeg ser meget frem til opgaven," siger Laila Reenberg i pressemeddelelsen.

Stillingen som direktør for Forsvarsministeriets Personalestyrelse vil blive slået op i nærmeste fremtid, oplyser Forsvarsministeriet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Mærkedahl Pedersen

Generalmajor, chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Laila Reenberg

Direktør, Beredskabsstyrelsen
cand.jur. (Københavns Uni. 1988)

0:000:00