Bødskov forsvarer, at skibsprojekt ikke blev sendt i udbud

Selvom opgaven med at designe og udvikle nye patruljeskibe til Søværnet er blevet givet direkte uden udbud til to af den maritime industri og forsvarsindustriens største aktører, så vil der stadig være masser af underleverandøropgaver til danske værfter. Sådan lyder det fra forsvarsminister Morten Bødskov. Venstre er dog ikke færdig med at spørge ind til sagen.

Foto: Ida Marie Odgaard / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Bare rolig. Der skal bygges så mange nye danske krigsskibe, at der bliver nok arbejde til alle. Det var hovedbudskabet fra forsvarsminister Morten Bødskov, da han i slutningen af juni var kaldt i samråd i Folketingets forsvarsudvalg.

Her skulle ministeren forklare, hvorfor Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) ikke har sendt opgaven med at bygge op til seks nye patruljeskibe til Forsvaret i udbud, sådan som det er normal praksis.

I stedet er opgaven givet direkte til et konsortium bestående af to af de største aktører i den danske maritime og forsvarsindustrielle industri, OMT og Terma, samt pensionskassen Pension Danmark.

Det har skabt forundring hos flere danske værfter og andre aktører samt på Christiansborg. Ikke mindst fordi konsortiet er valgt, efter at FMI har rådført sig med en række brancheorganisationer, hvor netop OMT og Terma spiller ledende roller.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00