Djøf raser over mistænkeliggørelse

LÆKAGE: Det skader tillidsforholdet mellem politikere og embedsmænd, når formanden for Udenrigspolitisk Nævn indirekte giver embedsmændene skylden for læk fra udvalget, lyder det fra Djøf.

Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Det er ikke særlig rart og ikke særligt tillidsvækkende for forholdet mellem politikere og embedsmænd.

Sara Vergo
Formand, DJØF Offentlig
Fakta
Det Udenrigspolitiske Nævn
Det Udenrigspolitiske Nævn beskæftiger sig med alle emner, der er knyttet til udenrigspolitik og sikkerhedspolitik, og grundloven forpligter regeringen til at rådføre sig med Det Udenrigspolitiske Nævn, inden den træffer beslutninger om sager af større udenrigspolitisk rækkevidde.

Medlemmerne af nævnet er underlagt tavshed om, hvad de hører i nævnet. 

Kilde: Folketinget

Fagforeningen Djøf, der organiserer en stor del af embedsmændene i centraladministrationen, mener, at Det Udenrigspolitiske Nævns formand, Martin Lidegaard (R), indirekte udpeger embedsmænd som ansvarlige for lækage af fortrolige oplysninger fra nævnets møder. En handling, der kan give op til to års fængsel.

Som Altinget beskrev mandag, så er der ni gange siden januar blevet lækket oplysninger til medierne om sager i udenrigspolitisk nævn. Men det er ikke nævnsmedlemmerne, der ikke kan holde tæt, mente formanden.

"Jeg er ret overbevist om, at det ikke er nævnets medlemmer, der står bag lækagerne. Og det er ubehageligt at have den mistanke hængende over sig," understregede Martin Lidegaard mandag over for Altinget. 

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00