Om  
Niels Holst-Sørensen

Dødsfald: Fhv. formand for Danmarks Olympiske Komité, generalmajor Niels Holst-Sørensen (100)

Tidligere formand for Danmarks Olympiske Komité og medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC), generalmajor og chef for Flyvevåbnet Niels Holst-Sørensen, Hillerød er død, 100 år gammel.

Redaktionen

Det oplyser Danmarks Idrætsforbund (DIF).

"Danmarks Idrætsforbund har modtaget den triste besked, at en af dansk idræts helt store idrætspersonligheder Niels Holst-Sørensen er død tirsdag den 24. oktober 2023 efter kort tids sygdom," skriver forbundet på sin hjemmeside.

Niels Holst-Sørensens lange karriere kom til at følge to spor: Flyvevåbnet og idrætten.

Mejeribestyrerens søn fra Stakroge i Sdr. Felding Sogn blev premierløjtnant i 1946 og overført til Flyvevåbnet, hvordan i 1970 blev udnævnt til generalmajor og chef for Flyvevåbnet. I 1982 blev han dansk repræsentant ved NATOs Militærkomité i Bruxelles 1982, før han tog sin afsked i 1987 - for 36 år siden.

Som aktiv atlet var Niels Holst-Sørensen i 1940’erne med i verdenstoppen i 400- og 800-meterløb. I 1946 vandt han EM-guld på 400-meter, mens det blev til sølv på 800-meter. Ved OL i London i 1948 blev han nummer otte på 800-meterdistancen. Niels Holst-Sørensen vandt i alt 18 danske mesterskaber på atletikbanen.

Efter den smukke karriere på atletikbanen blev Niels Holst-Sørensen meget aktiv i dansk idrætspolitik. Han var således formand for Danmarks Olympiske Komité fra 1981 til 1984, og fra 1977 til 2002 var han medlem af IOC.

"Niels Holst-Sørensens virke for Danmark såvel nationalt som internationalt gennem mere end en menneskealder er imponerende og til inspiration for alle," skriver DIF, der tildelte ham sit hæderstegn.

Niels Holst-Sørensen var æresmedlem i Den Internationale Olympiske Komité som den eneste dansker udover Kronprins Frederik. Han var meget fornemt dekoreret af Kongehuset som Kommandør af 1. grad af Dannebrog.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Niels Holst-Sørensen

Fhv. medlem af den Internationale Olympiske Komité, fhv. generalmajor i Flyvevåbnet, fhv. medlem af NATOs militærkomité
Officer, Hærens officerskole

0:000:00