Dokumentation: Det skal Forsvaret indkøbe

INDKØB: Forsvaret skal i de kommende år købe rigtig meget nyt materiel til alle tre værn samt specialstyrkerne, Hjemmeværnet og beredskabet. Få overblikket over, hvad der skal indkøbes hvornår her.

De ansatte hos Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) i Ballerup vest for København får nok at se til i de kommende fem år. Her skal nemlig indkøbes store mængder af nyt materiel til både Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet samt til specialstyrkerne, Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen.

De mange indkøb, er blandt andet foranlediget af de knap 13 milliarder kroner, som forsvarsforliget for 2018 – 2023 tilfører Forsvaret frem til 2023. Forliget blev indgået i januar 2018 og blev et år efter fulgt op ad en tillægsaftale, der lægger 1,5 milliarder kroner oveni. Hvad de skal bruges til er endnu ikke besluttet.

Endnu inden tillægsaftalen havde set dagens lys, godkendte forsvarschef Bjørn Bisserup i starten af januar den overordnede materielanskaffelsesplan, og ved forsvarsindustriens årsmøde i Aalborg i starten af februar kunne chefen for FMI, generalløjtnant Flemming Lentfer, løfte lidt af sløret for, hvad Forsvaret agter at indkøbe, og hvornår man planlægger at skyde de enkelte indkøbsprocesser i gang.

Login