Efter kritik: Stemmeseddel om forsvarsforbeholdet ændres

Spørgsmålet på stemmesedlen til forsvarsforbeholdet bliver ændret efter kritik af, at hverken EU eller forsvarsforbeholdet var nævnt i den oprindelige formulering.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Efter flere ugers kritik bliver spørgsmålet på stemmesedlen til forsvarsforbeholdet ændret.

Det fortæller udenrigsminister Jeppe Kofod (S) til TV 2.

Spørgsmålet vil nu lyde: "Stemmer du ja eller nej til, at Danmark kan deltage i det europæiske samarbejde om sikkerhed og forsvar ved at afskaffe EU-forsvarsforbeholdet?".

Oprindeligt havde spørgsmålet på stemmesedlen formuleringen: "Stemmer du ja eller nej til, at Danmark kan deltage i det europæiske samarbejde om sikkerhed og forsvar?".

Ændringen i stemmesedlen kommer efter flere ugers kritik fra blandt andet Dansk Folkeparti og Enhedslisten, der satte spørgsmålstegn ved, hvorfor hverken EU eller forsvarsforbeholdet var nævnt i spørgsmålet.

Regeringen har indtil nu afvist al kritik af formuleringen af spørgmålet med forklaringen om, at man ønskede at stille spørgsmålet simpelt op.

Men nu ændrer man ifølge Jeppe Kofod spørgsmålet, da regeringen har "lyttet til debatten".

"Så håber jeg, at vi kan få lov at diskutere det, det handler om, nemlig om Danmark skal deltage i det europæiske samarbejde om sikkerhed og forsvar i en tid, hvor Rusland har invaderet Ukraine, og røster hele den europæiske sikkerhedsorden," siger Jeppe Kofod til TV 2.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jeppe Kofod

Fhv. udenrigsminister (S)
ba.scient.soc. (Roskilde Uni. 2004), ma i public administration (Harvard 2007)

0:000:00