Forsvarsminister: Arktisk lavspænding er fortsat visionen, men vi skal være på vagt

ARKTISK: Danmark skal ikke holde fast i visionen om Arktis som lavspændingsområde, hvis vi kan se, at andre lande begynder at opruste massivt i regionen, understreger forsvarsminister Trine Bramsen.

Fregatten Peter Willemoes på patrulje i Arktis i sommeren 2019.
Fregatten Peter Willemoes på patrulje i Arktis i sommeren 2019.Foto: 2. Eskadre / Forsvarsgalleriet
Andreas Krog

Mens den nye socialdemokratiske regering har anlagt en markant mere EU-skeptisk linje end tidligere danske regeringer 25-30 år tilbage, så holder regeringen fast i visionen om, at Arktis skal være et lavspændingsområde, sådan som det også har været tidligere regeringers vision.

Det slog forsvarsminister Trine Bramsen (S) fast på en konference på Christiansborg i sidste uge. Efterfølgende understregede hun dog også over for Altinget, at vi selvfølgelig ikke skal være tossegode og naive.

"Det er vigtigt, at vi fastholder visionen om Arktis som lavspændingsområde. Derfor skal vi tænke over vores adfærd, samtidig med at vi naturligvis er opmærksom på hvad der sker omkring ørerne på os," siger Trine Bramsen og fortsætter:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024