Forsvarsministeriet skal igen have en koncernstyringsdirektør

Efter knap fire år uden en direktør til at styre Forsvarsministeriets koncern med otte styrelser og 20.000 ansatte genopretter Troels Lund Poulsen den stilling, som Trine Bramsen nedlagde.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Andreas Krog

Fredag formiddag udsendte Forsvarsministeriet en pressemeddelelse om, at Forsvarsministeriets nye departementschef hedder Pernille Langeberg. Hun har været konstitueret i rollen siden daværende forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) fritog Morten Bæk fra tjeneste i midten af august, som en udløber af den såkaldte våbensag.

Pressemeddelelsen indeholdte også en anden nyhed, som ministeriet ikke gjorde så meget ud af. Til allersidst stod der nemlig, at ”det forventes, at der snarest vil blive slået en stilling op som koncernstyringsdirektør”.

Sådan en havde ministeriet fra reorganisering af Forsvaret i 2014 frem til december 2019, da daværende forsvarsminister Trine Bramsen (S) hjemsendte den daværende koncernstyringsdirektør Per Pugholm Olsen. Hjemsendelsen kom som en konsekvens af det regnskabsrod i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, som Statsrevisorerne og Rigsrevisionen rykkede ud med skarp kritik af.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00