I fremtidens krig vil en robotlastbil skyde igen

FREMTIDENS IFØLGE: Det vil føre til moralske og filosofiske overvejelser, når robotter i fremtidens krige kan blive brugt til at slå mennesker ihjel, siger militæranalytiker fra Forsvarsakademiet Mikkel Storm Jensen. Han forudser større vægt på cyberforsvar og -angreb, mere kunstig intelligens og flere robotter i fremtidens krige.

Om 5 år … : “Vil det blive endnu vigtigere at kunne forsvare sig i cyberspace”

“Først og fremmest vil jeg slå fast, at uanset om vi ser fem, ti eller femten år ud i fremtiden, vil der stadig være den ”primitive” form for krig, som vi ser i Afghanistan og Somalia. Hvor militser, bander og oprørsgrupper med AK-47'er slår hinanden, civile og indimellem vores udsendte soldater ihjel. Men inden for de næste fem år kommer vi formentlig til at se, at de store nationer vil opruste på cyber og teknologi. Der vil opstå en større afstand mellem de nationer, der rykker helt frem i bussen teknologisk, og dem, som ikke følger helt med lige så hurtigt.

Flere og flere aspekter af samfundet bliver afhængigt af internettet og kan ikke fungere uden. Det giver en masse muligheder, men også en masse sårbarheder, og derfor er det en stadig vigtigere opgave for staten at sikre samfundets modstandsdygtighed på området. Stater kan nogle gange overtales eller afskrækkes fra at gennemføre cyberangreb, men kriminelle, terrorister og regulære uheld kan ikke. Derfor vil vi opleve, at cyberforsvaret bliver styrket.

Login