Indkøbschef: Færre særlige danske krav og fællesindkøb bliver afgørende, når forlig sætter turbo på Forsvarets anskaffelser  

For at Forsvaret i de kommende år kan indkøbe meget mere materiel end i dag, bliver der brug for at købe ind sammen med andre lande og stille færre særlige danske krav, lyder det fra chefen for Forsvarets indkøb, der gerne vil kommunikere bedre og bruge Kammeradvokaten mindre.

Foto: Lars Bøgh Vinther / Forsvarsgalleriet
Andreas Krog

I et åbent kontorlandskab i et industrikvarter i Ballerup vest for København sidder generalløjtnant Kim Jesper Jørgensen og gør sig selv og sin organisation klar. Klar til at indkøbe langt mere materiel til det danske Forsvar end man gør i dag.

Generalløjtnanten er nemlig chef for de omkring 2.800 mænd og kvinder, der udgør Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI).

Styrelsen står for anskaffelsen og drift af alt materiel i Forsvaret. Derfor kommer FMI til at spille en nøglerolle, når politikerne i det kommende forsvarsforlig med al sandsynlighed finder den store pengepung frem og giver Forsvaret carte blanche til at gå på storindkøb og fylde Forsvarets lagre op, købe mere af det, vi allerede har og ikke mindst købe nye kapaciteter.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00