Kun én kvinde har fået en af Forsvarets fineste medaljer de seneste 10 år

HÆDER: Forsvarets fem fineste medaljer er de seneste 10 år blevet tildelt til 87 mænd og én kvinde. Det kan sende forkerte signaler om Forsvarets reelle dedikation til arbejdet med mangfoldighed, påpeger Kvinfo. Forsvarschefen mener ikke de to ting kan kobles sammen.*

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Andreas Krog

En kvinde, der var udsendt som tolk ved det danske forsvars mission i Afghanistan i 2016 og 2017, kan bryste sig af at være noget særligt. Hun er nemlig den eneste kvinde, der de sidste 10 år har modtaget en af Forsvarets fem fineste medaljer.

For mens 16,7 procent af de ansatte i Forsvarsministeriets koncern er kvinder, og kvinderne udgør 7,6 procent af de militæransatte og 6,6 procent af alle udsendte på Forsvarets 10 største internationale missioner fra 1991 til 2018, så ser kønsfordelingen meget anderledes ud, når det kommer til at modtage Forsvarets fem fineste medaljer.

En samlet opgørelse over modtagerne af Tapperhedskorset, Forsvarets Medalje for Tapperhed, Forsvarets Medalje for Fremragende Tjeneste, Forsvarets Medalje for Fortjenstfuld Indsats og Forsvarets Medalje for Særlig Fortjenstfuld Indsats, som Altinget har fået udleveret fra Forsvarskommandoen, viser nemlig, at 87 mænd og én kvinde siden 2011 har modtaget medaljerne.

0:000:00