Månedens ekspert: Danmarks sikkerhed afhænger også af EU’s sammenhold

Januar måneds ekspert, Rebecca Adler-Nissen, er optaget af, hvordan det europæiske samarbejde former det geopolitiske landskab omkring Danmark og påvirker vores udenrigs- og sikkerhedspolitik. Hør hende uddybe sine pointer og fortælle om sit daglige virke ved Københavns Universitet.

Efter Ruslands invasion af Ukraine i 2014 kan vi observere, at ikke blot danske politikere, men også befolkningen i stigende grad ser EU som afgørende for Danmarks sikkerhed, lyder det fra Rebecca Adler-Nissen.
Efter Ruslands invasion af Ukraine i 2014 kan vi observere, at ikke blot danske politikere, men også befolkningen i stigende grad ser EU som afgørende for Danmarks sikkerhed, lyder det fra Rebecca Adler-Nissen.Foto: Pressefoto og Zurab Tsertsvadze/AP/Ritzau Scanpix
Kasper Valentin Poulsen

Professor Rebecca Adler-Nissen er kendt for sit engagement i medierne, hvor hun beredvilligt stiller op, når talen falder på alt fra EU, diplomati, tech og international politik.

Særligt krydsfeltet mellem europæisk integration, demokrati, diplomati og international sikkerhed tiltrak Adler-Nissens opmærksomhed under hendes studietid på statskundskab ved Københavns Universitet.

"Det er dybt interessant at studere det europæiske fællesskab og dets udvikling, fordi EU er en så banebrydende idé i international politik. Men også en idé, som folder sig meget mere pragmatisk ud, end de fleste havde troet, fyldt med modsætninger og paradokser. Videnskabeligt set er EU et fænomen, der bliver ved med at fascinere samfundsforskere over hele verden."

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024