Militærforsker et halvt år inde i Gaza-krigen: Forvent eskalering før en afslutning

Marts måneds ekspert, Claudia Læssøe Pedersen, vurderer, at en mulig landoffensiv i Rafah kan blive udslagsgivende for, at europæerne og amerikanerne lægger et større pres på Israel for at stoppe krigen.

"Jeg har svært ved at se, at der skulle komme en løsning på krigen inden, at israelerne formentlig vælger at gå ind i Rafah," lyder det fra militærforsker Claudia Læssøe Pedersen.
"Jeg har svært ved at se, at der skulle komme en løsning på krigen inden, at israelerne formentlig vælger at gå ind i Rafah," lyder det fra militærforsker Claudia Læssøe Pedersen.Foto: Adel Hana/AP/Ritzau Scanpix
Kasper Valentin Poulsen

7. oktober 2023 kastede Hamas' terrorangreb atter israelerne og palæstinenserne ud i en krig, der nu har stået på i knap et halvt år.

Altinget har i den forbindelse sat militærforsker ved Forsvarsakademiet, Claudia Læssøe Pedersen, i stævne for at blive klogere på krigens virkninger og fremtidige udsigter.

"Det undrer mig faktisk, at krigen ikke er blevet stoppet endnu," reflekterer militærforskeren, som tvivler på, at amerikanerne og europæerne kan blive ved med at støtte Israel i at fortsætte krigen meget længere.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00