Personaledirektør: Investering i personellet væsentligt i næste forsvarsforlig

Mere fleksibilitet og individuel karriereplanlægning er nøgleordene i en ny HR-politik, som skal gøre Forsvaret i stand til at kunne opruste og udvide samt klare sig i konkurrencen om arbejdskraft. Og det kommer til at koste penge, pointerer den nye direktør for Forsvarsministeriets Personalestyrelse forud for forhandlingerne om et nyt forsvarsforlig.

Foto: Forsvarsministeriets Personalestyrelse
Andreas Krog

Forsvarets nuværende HR-strategi er fra 2013 og født i en tid, hvor Forsvaret skulle nedskalere og spare rigtig mange penge. I de kommende år bliver situationen sandsynligvis en hel anden. Der skal investeres i nye kapaciteter og opgaveporteføljen bliver udvidet. 

Derfor er der brug for en ny og tidssvarende HR-strategi. Sådan lyder budskabet fra Forsvarsministeriets Personalestyrelses (FPS) nye direktør Janni Torp Kjærgaard i et stort interview med Altinget.

“Tiden er kommet til, at vi sætter en anden dagsorden. Dels står Forsvaret formentlig overfor at skulle bygge op. Og dels står vi overfor en helt anden demografi i samfundet og en hel anden konkurrence på arbejdsmarkedet med historisk lav arbejdsløshed og små årgange. 

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00