Regeringen vil hasteindkøbe luftforsvar og kampvogne

Hasteindkøb af luftforsvar og kampvogne for milliarder af kroner er en del af det udspil til endnu en delaftale på forsvarsområdet, som i dag præsenteres af en samlet regeringsledelse.

Tyske soldater tester Patriot-systemet på Kreta i 2017.
Tyske soldater tester Patriot-systemet på Kreta i 2017.Foto: Sebastian Apel/AP/Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Statsminister Mette Frederiksen (S), forsvarsminister og vicestatsminister Troels Lund Poulsen (V) samt udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) vil onsdag formiddag klokken 09:30 i Statsministeriets spejlsal i fællesskab præsentere SVM-regeringens udspil til hvad den næste store del af pengene fra sidste års forsvarsforlig konkret skal bruges på.

Regeringens udspil til anden delaftale vil ifølge Altingets oplysninger indeholde et forslag, om at hasteindkøbe jordbaseret luftforsvar for i omegnen af 20 milliarder kroner samt kampvogne og andet materiel for et tocifret milliardbeløb til den tunge brigade, som Danmark i årevis har lovet Nato at kunne stille med.  

Som Altinget kunne fortælle tirsdag, så vil regeringen desuden foreslå at lægge yderligere omkring 50 milliarder kroner oven i de 155 milliarder, som det allerede er planen at tilføre Forsvaret. Pengene skal komme fra lån og besparelser internt i Forsvaret.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00