S vil sætte fart på skibsbyggeri

INVESTERING: Byggeriet af fem nye skibe til Forsvaret skal sættes i søen i en fart, mener Socialdemokratiet. Partiet vil have skibene bygget i Danmark.

Gunnar Seidenfaden er det ene af Forsvarets fire miljøskibe, som flerformålsskibene skal afløse. 
Gunnar Seidenfaden er det ene af Forsvarets fire miljøskibe, som flerformålsskibene skal afløse. Foto: Søværnets 1. Eskadre / Forsvarsgalleriet
Andreas Krog

På side 7 i aftalen om forsvarsforliget for 2018-2023 fra 30. januar 2018 står der, at der skal bygges fem nye såkaldte flerformålsskibe til Forsvaret. Skibe, som skal kunne løse både miljøopgaver og bevogtningsopgaver i de indre danske farvande.

Selve opgaven med at få skibene bygget er dog ikke kommet ud over rampen endnu. Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) har hverken lavet markedsundersøgelser eller sendt opgaven i udbud, sådan som man normalt ville gøre med indkøb af den kaliber. Ja, opgaven er ikke engang sendt fra Forsvarsministeriets departement på Holmens Kanal i det indre København til FMI i Ballerup.

Men det vil Socialdemokratiet nu lave om på. Det skal være en del af Forsvarets bidrag til at stimulere dansk erhvervsliv oven på coronakrisen.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00