Se pressemødet: Den maritime sektor skal understøtte forsvarets løbende behov

Der skal investeres 40 milliarder kroner i nye skibe til den danske flåde. Et nyt initiativ skal udnytte potientialet fra danske virksomheder i den maritime sektor til at bygge skibene i Danmark. Forsvarsminister Morten Bødskov præsenterede torsdag initiativet på Flådestation Korsør. Se hele pressemødet i videoen ovenfor.

Mads OutzenAndreas Krog

Det danske søværn skal i de kommende omkring 20 år have nye krigsskibe for en samlet værdi af op mod 40 milliarder kroner. Det vil regeringen bruge som løftestang til at styrke den danske maritime industri ved at skibene bliver designet og bygget i Danmark.

Forsvarsminister Morten Bødskov lancerede derfor torsdag et nyt såkaldt nationalt partnerskab for det maritime område med deltagelse af en række centrale aktører. Se hele pressemødet øverst.

Partnerskabet skal arbejde for en stærkere forsyningssikkerhed for det danske forsvar og på samme tid udnytte det enorme potentiale, der i regeringens optik er i den danske maritime sektor til at understøtte Forsvarets løbende behov.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00