SF torpederer konservative ubådsdrømme

SF kommer under ingen omstændigheder til at indgå et forsvarsforlig, der indfrier de konservatives drøm om ubåde til det danske søværn. Det fastslår SF's forsvarsordfører, der opfordrer K til at gentænke sin forsvarspolitik. 

"Vi kommer ikke til at lukke en aftale, der indeholder en anskaffelse af en masse ubåde, blot fordi de konservative vil have det," siger SF's forsvarsordfører Anne Valentina Bertelsen.
"Vi kommer ikke til at lukke en aftale, der indeholder en anskaffelse af en masse ubåde, blot fordi de konservative vil have det," siger SF's forsvarsordfører Anne Valentina Bertelsen. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Hos de konservative kæmper man ihærdigt for at en anskaffelse af ubåde til Søværnet bliver en del af det næste forsvarsforlig, som forventes at blive forhandlet endeligt på plads i løbet af 2023.

Forsvarsminister Morten Bødskov (S) er allerede nu vært for en møderække, hvor forsvarsordførerne fra de partier, der kunne ønske sig at være med i forliget, bliver klædt på. Og her bliver de konservative ved med at bringe ubådene på banen.