Spionchef hjemsendes

Chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, og to ledende medarbejdere er blevet fritaget fra tjeneste indtil videre. Kontrolorgan mener efterretningstjenesten har tilbageholdt oplysninger for dem. Forsvarsministeren iværksætter undersøgelse. 

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) har mandag morgen besluttet at hjemsende Lars Findsen, der er chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), samt to unavngivne chefer fra efterretningstjenesten.

Politidirektør fra Midt- og Vestsjællands politi, Svend Larsen, er indsat som fungerende chef. Han rykker ind i FE's hovedkvarter på Kastellet i det centrale København sammen med to unavngivne embedsmænd fra Justitsministeriets område.

Tilbageholdt oplysninger
Hjemsendelserne har relation til en særlig undersøgelse af FE, som Tilsynet med Efterretningstjenesterne (TET) igangsatte i november sidste år efter at være kommet i besiddelse af en betydelig mængde materiale vedrørende FE. Materialet havde en sådan karakter, at tilsynet besluttede at fokusere sin kontrol af FE med henblik på at foretage en tilbundsgående undersøgelse af de foreliggende omstændigheder.

Login