Udsigt til stor udskiftning blandt forsvarsordfører

UDSKIFTNING: Tre ud af ni forsvarsordførere forlader Folketinget, to ordførere er i fare for ikke at blive genvalgt, og nogle ordførere kan meget vel vælge at søge andre græsgange.

Interesseorganisationer, virksomheder og enkeltpersoner, der beskæftiger sig med dansk forsvarspolitik, kommer til at skulle lære nye navne på de relevante forsvarspolitikere. Adskillige af de nuværende ni forsvarsordførere kan nemlig være væk, når Folketinget samles igen efter det folketingsvalg, som skal afholdes på Grundlovsdag den 5. juni.

SF's nestor, Holger K. Nielsen, forlader politik helt, mens Liberal Alliances forsvarsordfører Villum Christensen fremover vil hellige sig kommunalpolitik. Alternativets Rasmus Nordqvist er sit partis spidskandidat til Europaparlamentsvalget, som afholdes den 26. maj. Da Alternativet ikke tillader dobbeltmandat, vil Nordqvist opgive sit folketingskandidatur, hvis han vælges til Europaparlamentet. Dermed vil tre ordførere være fortid på Christiansborg.

To andre forsvarsordførere skal sandsynligvis rubbe neglene ekstra meget for at sikre sig genvalg til Folketinget. Den ene er Venstres forsvarsordfører Peter Juel Jensen, der er opstillet på Bornholm. Her har en meningsmåling vist, at det bornholmske mandat, som Peter Juel Jensen sidder på i dag, kan gå hen og gå til Enhedslisten eller Dansk Folkeparti. En anden meningsmåling har dog vist, at Venstres forsvarsordfører klarer frisag og opnår genvalg.

Login