V: Ikke ministerens vigtigste opgave at udskamme officerer

KRITIK: Venstre mener, forsvarsministeren i interviews udskammer Forsvarets chefer. Sammen med DF og K vil partiet have ministeren til at forklare sig på et samråd.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Når ministeren er i krig med sit eget system – og det er det, hun er – så er det sværere at levere på det, der er vigtigere. Nemlig at vi har et effektivt og velfungerende forsvar.

Karsten Lauritzen
MF, forsvarsordfører, Venstre

Forsvarsminister Trine Bramsen bruger sin arbejdstid helt forkert, når hun gør oprydning efter sager om magtmisbrug og svindel i Forsvaret til sin vigtigste arbejdsopgave som minister. Det mener man i Venstre.

”Hendes vigtigste opgave er at sikre rammerne og redskaberne for, at hvis vi har brug for at gå i krig, forsvare Danmark eller sende soldater ud, så er vi klar til det. Det er ministerens vigtigste opgave. Ikke at udskamme sine egne officerer,” fastslår Venstres forsvarsordfører, Karsten Lauritzen, over for Altinget.

Lauritzens udmelding kommer oven på en række interviews, Trine Bramsen har givet i de seneste uger i forbindelse med, at der 19. maj faldt dom i Byretten i Viborg i sagen om den tidligere hærchef H.C. Mathiesens magtmisbrug og nepotisme.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00