EL: Amager Bakke en skamstøtte over Corydon

DEBAT: Affaldsforbrænding er en solnedgangsteknologi, og værket på Amager vil stå som eksempel på især socialdemokratisk politisk nepotisme og magtmisbrug. Sådan lyder dommen fra Enhedslistens Søren Egge Rasmussen, der peger på, at Amager Bakke mangler både affald og sne.

Det nye
værk er en skandale, som tidligere finansminister Corydon har ansvaret for, mener energiordfører i Enhedslisten Søren Egge Rasmussen.
Det nye værk er en skandale, som tidligere finansminister Corydon har ansvaret for, mener energiordfører i Enhedslisten Søren Egge Rasmussen.Foto: Folketinget
Minna Møbjerg Stevnhoved

Jeg vil opfordre Lars Weiss (S) til at erkende, at processen bag værkets godkendelse var en fejl, hvor især Socialdemokratiet spillede hovedrollen. 

Søren Egge Rasmussen
Energiordfører i Enhedslisten
Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Af Søren Egge Rasmussen
Energiordfører for Enhedslisten 

Det nye store forbrændingsanlæg på Amager – solgt under dække af en skibakke kaldet Amager Bakke – er nu helt forudsigeligt ved at ende i en skandale, som kommer til at koste dyrt. 

Bevidst overdimensionering
Med helt åbne øjne ønskede værkets ledelse og flertallet i dens bestyrelse at bygge et nyt overdimensioneret værk til erstatning for den slidte Amagerforbrænding. 

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00