Folkemødet: Hjælpepakker redder os fra konkurs

ØKONOMI: Coronakrisen fik aflyst Folkemødet 2020. Det giver underskud i kassen, men hjælpepakkerne holder foreningen bag festivalen flydende. Nu arbejder de frem mod næste års Folkemøde.

”Vi lander uden tvivl med et underskud, men hjælpepakkerne gør, at vi kan komme videre.”

Sådan lyder meldingen fra Jørgen HK Jepsen, souschef for Foreningen Folkemødet.

Han har siden april arbejdet på alt det, der hører med til at aflyse et arrangement med 65.000 besøgende og mere end 1.200 deltagende foreninger, virksomheder, interesseorganisationer og politiske partier.

Jørgen Jepsen fortæller, at hjælpepakkerne fra staten har været afgørende for at give ro i organisationen, da de får dækket udgifterne, de har haft i forbindelse med at planlægge Folkemødet.

”Det ender med et underskud, når vi har fået gjort det hele op. Men hjælpepakkerne gør, at vi kommer ud med skindet på næsen,” siger han.

Vi kommer stærkt igen
Hos Foreningen Folkemødet er der ikke tvivl om, at såfremt de kan afholde Folkemøde i 2021, skal de nok komme tilbage på sporet.

”Der er mange, der glæder sig til næste år, og nu har vi frem til juni til at planlægge. Jeg tror, vi kommer stærkt igen,” lyder det fra Jørgen Jepsen.

Folkemødet fandt første gang sted i 2011. Det 10. Folkemøde løber af stablen i Allinge den 17.-20. juni 2021.

Læs mere om, hvordan Folkemødet har kunne spare arrangører for regninger og deres planer om nye scener og mere internationalt fokus for næste år i den fulde artikel på Altinget Civilsamfund.

Forrige artikel Grønt overblik: Det skal du holde øje med i efteråret Grønt overblik: Det skal du holde øje med i efteråret Næste artikel Mona Juul er midlertidigt ny klimaordfører for Konservative Mona Juul er midlertidigt ny klimaordfører for Konservative
Erhvervslivet: Giv os en fokuseret, grøn forskningsstrategi

Erhvervslivet: Giv os en fokuseret, grøn forskningsstrategi

SATS: Der skal flere penge til forskning og udvikling af nøgleteknologier i den grønne omstilling, men pengene skal gives med et større blik for, hvad samfundets gevinster er. Det er de store mål med DI og Dansk Energis forslag til en grøn forskningsstrategi. Ifølge Klimarådets formand er tankerne rigtige.