Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

Fødevareministeren skal diskutere fisk, biologiske bekæmpelsesmidler og landbrugsreform med sine europæiske kollegaer, og så skal de grønne ministre stille op i fire samråd i ugens løb.

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) skal mandag og tirsdag mødes med de andre landbrugs- og fiskeriministre i EU.
Fødevareminister Rasmus Prehn (S) skal mandag og tirsdag mødes med de andre landbrugs- og fiskeriministre i EU.Foto: EU
Sine Riis Lund

Godmorgen og velkommen til denne uges overflyvning over relevante begivenheder.

Mandag 
Mandag og tirsdag mødes de europæiske landbrugs- og fiskeriministre med en tætpakket dagsorden. De skal gerne blive enige om fiskerimuligheder for bestande, der deles med briterne. Herunder skal der tages stilling til fiskerimuligheder for tobis i 2021, der forventes reduceret væsentligt sammenlignet med i 2020. 
Også reformen af den fælles landbrugspolitik er på dagsordenen, ligesom ministrene skal vende biologiske bekæmpelsesmidler mod planteskadegørere. De skal desuden vende landenes strategiske planer for landbrugspolitikken. 
 
Den 22. marts er desuden FN's årlige temadag, Verdensdag for Vand, der sætter fokus på drikkevandet.

Tirsdag 
Miljøminister Lea Wermelin (S) er kaldt i samråd i udenrigsudvalget for at svare på spørgsmål om arbejdsforhold og miljøbeskyttelse i forbindelse med ophugning af skibe på den indiske Alang-strand. Miljøministeren skal også forholde sig til, hvorfor EU-Kommissionen ikke kan godkende de indiske strandværfter, når Mærsk finder, at forholdene er i orden. 
 
Fødevareministeren har et lovforslag til tredjebehandling, der har til formål at tillægge ministeren beføjelser i forhold til at udsætte genetisk modificerede organismer i miljøet.  
Blandt andet lægger lovforslaget op til, at fødevareministeren kan beslutte, at der skal være fortrolighed for visse oplysninger, der indgives i forbindelse med en anmeldelse om forhold, der er omfattet af udsætningsdirektivet. Det gælder eksempelvis oplysninger om fremstillings- eller produktionsprocessen, DNA-sekvenser og kommercielle forbindelser. Foreslået ikrafttræden er 25. marts 2021.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00