Ugens embedsmand: På kort tid er Mette Fabian Torp blevet en haj til at onboarde nye medarbejdere

Mette Fabian Torp har været med til at bygge Styrelsen for Forsyningssikkerhed op fra bunden, og det har krævet pionerånd. Som kontorchef for Myndigheds- og Sektorsamarbejde har hun blandt andet været med til at kortlægge forsyningsårbarheden i Justitsministeriets koncern.

Som kontorchef i Styrelsen for Forsyningssikkerhed arbejder Mette Fabian Torp for, at Danmark står rustet, når potentielle forsyningskriser går i land. 
Som kontorchef i Styrelsen for Forsyningssikkerhed arbejder Mette Fabian Torp for, at Danmark står rustet, når potentielle forsyningskriser går i land. Foto: Rasmus Andreasen Meyer
Sebastian Vidkjær Stone

Hvilke opgaver ligger på dit bord lige nu?

Der ligger mange spændende ting. Styrelsen for Forsyningssikkerhed arbejder hen mod at blive statens kompetencecenter for forsyningssikkerhed. I mit kontor har vi blandt andet netop taget hul på en kortlægning af forsyningssårbarhed af kritiske ressourcer på tværs af Justitsministeriets koncern. Vi er også ved at indsamle viden fra tiden under Covid-19, så vi tager ved lære af de mange erfaringer, både vi og andre aktører har gjort sig.

Blå bog

Mette Fabian Torp (f. 1983)

2021-nu: Kontorchef, Myndigheds- og Sektorsamarbejde, Styrelsen for Forsyningssikkerhed 

2017-2021: Chefkonsulent, Erhvervsregulering og Internationale Forhold, Erhvervsministeriet 

2015-2017: Ministersekretær, Erhvervsministeriet 

2012-2015: Fuldmægtig, Jura og Statststøtte, Erhvervsministeriet

2010-2012: Fuldmægtig, Erhvervsstyrelsen 

Uddannelse: Cand.jur., Københavns Universitet (2010)

Kilde: LinkedIn.  

 

I styrelsen arbejder vi også på en national strategi for forsyningssikkerhed. Mit kontor skal sikre rammerne for et godt samarbejde på tværs af myndigheder og sektorer, som pandemien viste var utrolig vigtigt. Dette arbejde kommer til at få endnu mere fokus, når strategien er søsat.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00