Aarhus Kommune på vej med nyt forsyningsselskab

FORSYNING: Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) har sammen med rådmand Bünyamin Simsek (V) indstillet, at opgaven med at hente affald og levere fjernvarme i byen flyttes fra forvaltningen til et nyt kommunalt ejet selskab fra årsskiftet.

Opgaven med at hente affald fra 165.000 husstande og levere fjernvarme til 350.000 østjydere skal flyttes væk fra kommunens forvaltning og over i et selvstændigt kommunalt ejet forsyningsselskab.

Det har borgmester Jacob Bundsgaard og rådmand Bünyamin Simsek indstillet til Aarhus Byråd, som tidligere har igangsat arbejdet med at gøre Affald Varme Aarhus til et kommunalt ejet aktieselskab.

"Det haster med at sætte gang i flere initiativer i forhold til den grønne omstilling, når vi skal nå vores ambitiøse mål om et CO2-neutralt Aarhus i 2030. Når vi placerer vores affaldshåndtering og fjernvarme i et kommunalt ejet selskab, giver vi selskabet de bedste muligheder for at sætte tempoet op i den grønne omstilling," siger borgmester Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

Login