Debat

Alka Mobil: Slip nu telekunderne fri

Hvorfor tillader politikerne, at konkurrencen hæmmes ved, at teleselskaberne må binde kunderne til sig i et halvt år? Det spørger Frederik Sjørslev Søgaard fra Alka Mobil om, der vil tage konkurrencen op med de store teleselskaber.

De store teleselskaber vil gerne være mere konkurrence foruden. Der har været forsøg på at købe Alka Mobil, allerede inden vi er i luften, skriver Frederik Sjørslev Søgaard.
De store teleselskaber vil gerne være mere konkurrence foruden. Der har været forsøg på at købe Alka Mobil, allerede inden vi er i luften, skriver Frederik Sjørslev Søgaard.Foto: Bax Lindhardt/pressefoto
Frederik Sjørslev Søgaard
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

I dag er det tilladt for teleselskaberne at binde deres kunder i et halvt år til et dyrt abonnement på 299 kroner per måned.

Reglerne er forældede og stammer fra en tid, hvor teleselskaberne havde penge til at give store tilskud til mobiltelefoner.

Det har de ikke længere, men retten til at stavnsbinde danskere fortsætter. Ud over det binder teleselskaber kunderne ind i afbetalingsordninger på mobiltelefoner i to år.

Jeg forstår ikke, at politikerne i 2021 tillader denne stavnsbinding af danskerne til mobilselskaber. Bindinger, som tydeligvis favoriserer de fire store selskaber og som derfor hindrer den frie konkurrence til gavn for forbrugerne.

Jeg håber, at vi i år vil se initiativer fra politisk hold, der slipper kunderne fri fra de store teleselskabers jerngreb.

Frederik Sjørslev Søgaard
Bestyrelsesformand, Alka Mobil

Lav da loven om, forsyningsminister Dan Jørgensen (S), nu hvor du er den øverste ansvarlige for at sikre danskerne telefoni og data. Lad kunderne slippe fri af mastodonterne, så de kan søge hen, hvor priserne er lavest.

Vil udfordre de store teleselskaber
I december offentliggjorde vi nyheden om, at vi lancerer Alka Mobil i denne uge, en abonnementspris på kun 59 kroner per måned, og det har allerede nu betydet, at prisstigningerne er stoppet, og prisfald er begyndt.

De fire store teleselskaber, som også ejer de mange mindre selskaber, har ellers hævet priserne gennem de seneste fire år, siden selskabet Plenti blev opkøbt i 2017.

De store teleselskaber vil gerne være mere konkurrence foruden, og der har været forsøg på at købe Alka Mobil, allerede inden vi er i luften.

Læs også

Men Alka Mobil er ikke til salg. Alka Mobil er en kundefordel for 2,5 millioner danskere, som er i familie med et medlem af et af de 17 fagforbund, der samarbejder med Alka eller er Alka-kunde.

Jeg håber, at vi i år vil se initiativer fra politisk hold, der slipper kunderne fri fra de store teleselskabers jerngreb og giver dem ret til frit at vælge det billigste tilbud.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00