Debat

Altinget: by og bolig tager energirenovering op til debat

PRÆSENTATION: Hvordan går det med energirenoveringen af boligmassen? Altinget: by og bolig vil i den kommende måned undersøge emnet. Læs mere her, og mød panelet.

Foto: Colourbox
David Laungaard Lose
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Både på det private udlejningsområde, i de almene boliger og i ejerboligerne er der de seneste år taget initiativer, der skal øge energirenoveringsindsatsen. Men fra flere sider lyder der kritik af en for lille effekt. Hvordan kan indsatsen styrkes – og hvad står i vejen?

Debatten på Altinget: by og bolig vil i den kommende måned sætte fokus på energirenovering og har derfor inviteret en række debattører til at debattere emnet.

Mød alle debattørerne her:

Palle ThomsenPalle Thomsen, adm. direktør i Danske Byggecentre
Palle Thomsen er MSc(econ) fra Århus Universitet og E-MBA fra Copenhagen Business School. Derudover er han direktør ved både Byggebasen, byg-e og ØTD-Fonden samt medlem af repræsentantskabet for Realdania, bestyrelsen for European Timber Trade Federation – ETTF, formand for PEFC Danmark og endelig formand for BYGGERI – Skandinaviens førende fagmesse for byggevarer. I sin tid som direktør har Palle Thomsen medvirket til at styrke branchens rolle som rådgiver til resten af byggeriet. En af de primære årsager til denne udvikling er, at branchen i mere end 10 år har arbejdet intensivt med at skabe et forspring inden for viden om energirenovering og fordelene ved at tænke det ind i byggeriet allerede ved valg af materialer.

Fakta
Boligdebatten på Altinget: by og bolig har til formål at fokusere og styrke den boligpolitiske debat i Danmark.

Løbende inviterer Altinget: by og bolig derfor eksperter, politikere, erhvervslivet og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og problemstillinger inden for boligområdet.

Husk, at du også kan deltage i eller komme med idéer til debatten.

Send dit indlæg til [email protected]

Jens ElmelundJens Elmelund, adm. direktør i KAB
Jens Elmelund er 52 år og har siden 1. januar 2014 været administrerende direktør for KAB, der administrerer omkring 50.000 almene boliger i hovedstadsområdet. Han har 20 års ledelseserfaringer fra flere dele af den offentlige sektor. Seneste i Københavns Kommune, hvor han frem til udgangen af 2013 var udviklingsdirektør i Teknik- og miljøforvaltningen og bl.a. arbejdede med transport-, klima- og energidagsorden. Han er uddannet cand.scient.adm. fra Aalborg Universitet og har efterfølgende en masteruddannelse fra CBS.

Bent MadsenBent Madsen, adm. direktør for Boligselskabernes Landsforening (BL)
Bent Madsen er uddannet cand.polit. og har været ansat i BL siden 2001. Han har tidligere været ansat i Finansministeriet og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. BL er en interesse- og branche-organisation for cirka 550 boligorganisationer med tilsammen over 560.000 almene boliger. Der bor alle slags mennesker i de almene boliger. Herunder dem, der har svært ved at klare sig selv. Bent Madsen skriver, at hans arbejdsområde især er på vegne af de almene boliger og deres beboere at søge indflydelse på den boligsociale politik igennem kontakter til det politiske system.

Torben ChristensenTorben Christensen, adm. direktør i Ejendomsforeningen Danmark
Torben Christensen har siden slutningen af 2009 været direktør i Ejendomsforeningen Danmark. Han er uddannet cand.scient.adm. og businesscoach. Siden 1985 har Torben Christensen arbejdet i organisationsverdenen og i det politiske system. Han har haft forskellige ledende stillinger og været lobbyist i Dansk Arbejdsgiverforening og Dansk Industri.

Thomas Holluf NielsenThomas Holluf Nielsen, adm. direktør i Domea.dk
Thomas Holluf Nielsen er 45 år og har siden 2012 været administrerende direktør for Domea.dk, der er en af de største aktører i den almene branche. Thomas Holluf Nielsen har 15 års ledelseserfaring og har stået i spidsen for en omfattende turn-around med kunden i centrum og med markante effektiviseringsresultater, både administrativt og i den lokale ejendomsdrift.

Michael H. NielsenMichael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri
Michael H. Nielsen er direktør i Dansk Byggeri, hvor han bl.a. har ansvaret for klima- og energipolitik, innovation, virksomheds- og kompetenceudvikling. Michael H. Nielsen har arbejdet i Dansk Byggeri siden 2000 og har en masteruddannelse fra CBS og en kandidat fra KU-Life. Han er bl.a. styregruppeformand for innovationsnetværket InnoBYG, sidder i Energifondens bestyrelse samt er næstformand for Byggecentrum.

Jan HansenJan Hansen, direktør i ABF
Jan Hansen er 58 år og uddannet økonom fra Københavns Universitet. Han har været direktør i ABF siden 1995 og er desuden bestyrelsesmedlem i Byggeskadefonden vedr. bygningsfornyelse (BvB).

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Elmelund

Adm. direktør, KAB
cand.scient.adm. (Aalborg Uni. 1992), mpa (CBS. 2000)

Palle Thomsen

Adm. direktør, Danske Byggecentre
m.sc. i økonomi (Handelshøjskolen, Århus, 1986)

0:000:00