Altinget inviterer til årets politiske sommermøde

OM OS: Altinget lancerer nyt initiativ og inviterer til Altinget Sommermøde i juni. Det finder sted i Altingets Gård samt digitalt. Over tre dage samles politikere, virksomheder, foreninger og ikke mindst borgerne om den politiske samtale.

I sommeren 2019 brugte Altinget Gården til at holde åbent hus hele folketingsvalgkampen. Der blev afviklet morgendebatmøder, alle partierne havde en aften i Gården, og CPH DOX viste politiske dokumentarfilm. 
I sommeren 2019 brugte Altinget Gården til at holde åbent hus hele folketingsvalgkampen. Der blev afviklet morgendebatmøder, alle partierne havde en aften i Gården, og CPH DOX viste politiske dokumentarfilm. Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Ninna Gøbel Rønberg

Folkemødet i Allinge er desværre aflyst i 2020. Derfor har Altinget udviklet et alternativ, Altinget Sommermøde, som skal holde liv i den demokratiske samtale, indtil Folkemødet vender tilbage til Allinge i 2021.

Over tre dage samler Altinget politikere, virksomheder, foreninger og andre relevante aktører til debat, dialog og politiske udmeldinger.

Altinget Sommermøde afvikles onsdag-fredag 10.-12. juni live på scenen i Altingets Gård, hvorfra alle taler, debatter og andre arrangementer livestreames på Altinget.dk og sendes på dk4’s nye dab-kanal. Mange af arrangementerne vil også blive sendt på dk4's tv-kanal, der hver uge besøges af cirka 800.000 seere.

Altinget-koncernen har fra begyndelsen været dybt engageret i Folkemødet både som medie, vært på Ledelsesscenen og ikke mindst som ejer af Grønbechs Hotel i hjertet af Allinge.

Vi havde svært ved at forestille os en juni uden at dedikere ekstra plads til den demokratiske samtale, som jo er essensen af Folkemødet. 

Christoph Nørgaard
Adm. direktør, Altinget

”Vi havde svært ved at forestille os en juni uden at dedikere ekstra plads til den demokratiske samtale, som jo er essensen af Folkemødet. Derfor vil vi benytte vores medie og vores hus i København til at holde liv i Folkemødets værdier i 2020, mens vi glæder os til at vende tilbage til Bornholm i 2021,” siger Christoph Nørgaard, som er administrerende direktør for Altinget.

”Særligt i år er den politiske samtale vigtigere end nogensinde. Vi befinder os sammen med resten af verden midt i en krise, der aldrig er set før. Derfor har vi i den grad brug for en arena, hvor vi kan diskutere tidens afgørende politiske beslutninger og få en række bud på, hvilken retning vi skal gå fremover,” siger Christoph Nørgaard.

Partiledertaler, debatter og underholdning
Altinget Sommermøde vil være åbent og gratis for alle.

Men myndighedernes retningslinjer for at samles skal selvfølgelig overholdes, hvorfor de fleste også vil deltage i sommermødet online eller på dk4.

”De sidste mange uger har været et eksperiment i at være sammen på nye måder. Arbejdspladser holder møder digitalt. Folk mødes på Zoom, Teams og Facebook til fredagsbar, brætspil og bogklub. Aflyste koncerter, forestillinger og debatter afvikles online. Derfor er jeg også overbevist om, at folk vil samles online til politisk sommermøde,” siger chefredaktør for Altinget og Mandag Morgen Jakob Nielsen.

Programmet er fortsat ved at blive udviklet, og Altinget vil løbende sammen med partnerne løfte sløret for, hvad sommermødet kommer til at indeholde af taler, debatter, interviews og underholdende arrangementer.

Der vil især være et velkendt programpunkt fra Folkemødet, nemlig partiledertalerne, der traditionelt holdes på hovedscenen i Allinge. Altinget har inviteret partilederne til at holde den politiske sommertale, som de skulle have holdt på Folkemødet.

”I en tid, hvor coronakrisen har vendt op og ned på alting, glæder jeg mig især til at høre partilederne gøre status og fortælle om deres politiske visioner for, hvad der kommer efter nedlukningen. Skal vi tilbage til det liv, vi kendte før, eller skal vi til at leve og opføre os helt anderledes? De fleste partiledere har allerede sagt ja til at holde en sommertale hos os, og jeg ser virkelig frem til at høre dem,” siger Jakob Nielsen.

Sommermødet bliver til i partnerskab
En grundsten for Altingets engagement i Folkemødet er de mange partnerskaber, som hvert år indgås.

I 2019 bidrog mere end 35 partnere med debatter og arrangementer på Grønbechs Hotel under Folkemødet. Samtidig var Mandag Morgen medvært på Ledelsesscenen sammen med blandt andre Djøf og KL.

”I bund og grund er Altinget Sommermøde rundet af de samme værdier, som altid har præget vores engagement på Folkemødet: dialog og samarbejde,” siger Jonas Keiding Lindholm, der er direktør for Tænketanken Mandag Morgen og for Altinget Arena.

”Vi er opsatte på at indgå partnerskaber med både organisationer, virksomheder og andre medier, så Altinget Sommermøde udvikles og afvikles med en så stor alsidighed og involvering som overhovedet muligt. Det bliver naturligvis aldrig så mangfoldigt som på selve Folkemødet i Allinge, men vi håber virkelig på at skabe et bredt engagement og programsætte så mange vedkommende debatter med alle samfundets sektorer som overhovedet muligt. Vi tror på, at vi på den måde kan give vores partnere og deltagere en langt bedre oplevelse.”

Altinget har derfor allerede indgået samarbejde med en række andre aktører om Sommermødet og har flere igangværende dialoger.

Blandt andet er dk4 mediepartner. De vil transmittere partiledertaler samt en række debatter fra Altinget Sommermøde på både radio- og tv-kanaler efter nærmere aftale.

Kommunikations- og adfærdsbureauet Operate er debatpartner. Et partnerskab, som ikke er nyt, idet Altinget og Operate i forvejen samarbejder på forskellige områder. Desuden er Operate fast partner til Folkemødet og har igennem de seneste år afholdt en række debatter og arrangementer fra deres hus i Allinge.

Derudover samarbejder Altinget med analysebureauet Qvest om nye digitale måder at engagere publikum i den politiske samtale. 

”Det er vigtigt for os, at alle deltagere, som ikke kan være fysisk til stede i Gården, kan blande sig i debatten på scenen. De skal føle, at de kommer tættere på beslutningstagerne og kan præge debatterne. Derfor har vi også stort fokus på at skabe et fællesskab omkring arrangementerne sammen med Qvest,” siger Jonas Keiding Lindholm.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her, og få flere informationer om Altinget Sommermøde

Dokumentation

Information om Altinget Sommermøde
Over tre dage samler vi politikere, virksomheder, foreninger og andre relevante aktører til debat, dialog og politiske udmeldinger.

Altinget Sommermøde afvikles 10.-12 juni 2020 live fra Altingets Gård, Ny Kongensgade 10, 1472 København med program fra klokken 8.00 til cirka klokken 20.00 om aftenen.

Det er gratis at deltage og alle arrangementer er åbne for alle. Men myndighedernes retningslinjer for, hvor mange vi må samles, skal selvfølgelig overholdes. Derfor kommer de fleste også til at deltage i sommermødet på andre måder end fysisk i Gården.

Altinget Sommermøde kan opleves:

  • som livestreaming på Altinget.dk og Altingets Facebookside
  • som video og podcast
  • på TV2 News, der sender alle partiledertalerne
  • på dk4’s dab- og tv-kanal

Tilmeld dig vores nyhedsbrev fra Altinget Sommermødet, hvor vi sender alt vigtig information om programmet, deltagelse og vores partnere.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024