Analyse: Partnerskaber kan spare kommuner penge

ØKONOMI: Offentlige-private partnerskaber kan være med til at løse store udfordringer for velfærdsstaten og give kommunerne mulighed for at bygge nyt og billigt. Det konkluderer to erhvervsbosser, der har undersøgt sagen.
Der er store gevinster at hente for kommunerne ved at indgå i offentlige private partnerskaber, konkluderer ny rapport, der er finansieret af pensionskasserne.
Der er store gevinster at hente for kommunerne ved at indgå i offentlige private partnerskaber, konkluderer ny rapport, der er finansieret af pensionskasserne.Foto: Colourbox
Lasse Lange

Der er et stort behov for nye skolebyggerier, som det er oplagt at imødegå med OPP-projekter.

Anders Eldrup
Erhvervsmand, tidl. departementschef
Bedre muligheder for at indgå i offentlige-private partnerskaber vil være til gavn for både kommunerne, resten af det offentlige og pensionskasserne.

Kommunerne vil kunne bygge bedre og billigere skoler og idrætsanlæg, det offentlige kan få finansiering til store milliardprojekter såsom en havnetunnel i København, en Kattegatbro og nye kloakker. Og pensionskasserne kan få adgang til nogle interessante investeringer.

Det konkluderer tidligere Dong-direktør Anders Eldrup og tidligere Nordea-direktør Peter Schütze i en ny rapport.

"OPP har især potentiale, når det kommer til store infrastrukturprojekter, men også for mindre byggerier som skoler er det en god mulighed. For skoler er en slags standardvare, som man kan opnå store fordele ved at lave mange af, hvilket man kan med OPP," siger Anders Eldrup til Altinget.dk.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00