Borgmester jublede over fraværet af energiprojekter i transportkorridor. Men området er stadig i spil

Et område svarende til mere end 20.000 parcelhusgrunde var i spil til ny solcellepark, men Solrød-borgmester er glad for, at regeringen har sorteret det fra i sin nye plan. Det er dog for tidligt at juble, for arealet til en potentiel femte ringvej vest for København er stadig i spil til mulige energiparker, siger minister.

Endnu en motorvej rundt om København eller grøn strøm fra solceller? Siden 1973 har staten reserveret et stort areal tæt på hovedstaden til en vej, der endnu ikke er konkrete planer om skal komme.
Endnu en motorvej rundt om København eller grøn strøm fra solceller? Siden 1973 har staten reserveret et stort areal tæt på hovedstaden til en vej, der endnu ikke er konkrete planer om skal komme.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Daniel Bue LauritzenMorten Øyen

Det var en lettet borgmester i Solrød Kommune, der mandag kunne konstatere, at regeringen umiddelbart ikke har planer om at etablere solcelleparker i oplandskommunen.

”Det er en kæmpe lettelse,” sagde borgmester Emil Blücher (LA) til Altinget.

Det er jo solceller, de kan ret hurtigt pilles ned igen, hvis det skulle være. Der burde kunne findes en løsning, så vi kan bruge de arealer til noget grøn energi, mens vi venter.

Tina Mandrup (V)
Borgmester i Lejre

Men måske var det kun det første slag, som borgmesteren vandt.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024