Om  
Flemming Besenbacher

Carlsbergs bestyrelsesformand stopper

Flemming Besenbacher genopstiller ikke som formand for Carlsbergs bestyrelse ved næste generalforsamling i marts.

Foto: Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix
Birk Sebastian Kotkas

Flemming Besenbacher informerede torsdag Carlsbergs bestyrelse, at han ikke genopstiller som formand ved næste generalforsamling.

Det oplyser Carlsberg i en pressemeddelelse.

Flemming Besenbacher har været medlem af bestyrelsen siden 2005 og formand siden 2012. Han trækker sig i samme forbindelse fra Carlsbergfondets bestyrelse.

"Det har været en ære at være bestyrelsesformand i denne fantastiske virksomhed i ti år. Carlsberg har udviklet sig enormt meget, og jeg er meget imponeret over lederteamets resultater og alle de dedikerede mennesker på tværs af koncernen," udtaler Besenbacher.

Bestyrelsen er blevet enige om, at give sin støtte til nuværende næstformand Henrik Poulsen ved næste formandsvalg. Den tidligere topchef for Ørsted har været næstformand siden februar 2021.

"Jeg sætter pris på den tillid, som bestyrelsen har vist mig ved at foreslå mig til denne vigtige rolle i en virksomhed, som jeg beundrer meget for dets stærke formål og arv," lyder det i pressemeddelelsen fra Henrik Poulsen.

Næste generalforsamling finder sted i marts 2022.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Flemming Besenbacher

Formand for Aarhus Vand, Unleash og Tænketanken One/third, professor em., Aarhus Uni., fhv. formand for Carlsberg og Carlsbergfondet
cand.scient. (Aarhus Uni. 1978), dr.scient. (Aarhus Uni. 1994)

0:000:00