Damm: Anlægsniveauet er ikke ekstraordinært

ØKONOMIFORHANDLINGER: KL's formand Martin Damm (V) mener ikke, at kommunernes anlægsniveau har været usædvanlig højt de senere år. Fortsatte effektiviseringer kræver investeringer, understreger han.
Regeringen har talt kommunernes anlægsinvesteringer op for lettere at kunne skære dem ned, mener KL's formand Martin Damm (V).
Regeringen har talt kommunernes anlægsinvesteringer op for lettere at kunne skære dem ned, mener KL's formand Martin Damm (V).Foto: KL
Kim Rosenkilde

Sanktionslovgivningen straffer os, hvis vi bruger en krone mere, end vi må. Derfor er vi nødt til at have en buffer for ikke at overskride budgetterne. Det er en funktion af systemet, så hvis man er utilfreds med det, så hjælper vi da gerne med at komme af med sanktionssystemet.

Martin Damm (V)
Formand for KL

Finansminister Bjarne Corydons (S) snak om at normalisere det kommunale anlægsniveau rammer helt forbi skiven, mener KL's formand, Martin Damm. I hans øjne har der ikke været noget ekstraordinært over de seneste års anlægsniveau.

"Nu har regeringen jo talt det her anlægsniveau meget højt op, for det har historisk set ligget mellem 16 og 20 milliarder kroner i en lang årrække. Så det er talt op til at være noget højt, så man derefter kan sætte det ned," siger Martin Damm.

Han peger på, at kommunerne som den suverænt største bygningsejer i Danmark har brug for store investeringer i sine bygninger blot for at vedligeholde dem og sikre, at de ikke taber værdi. Samtidig er kommunerne i gang med en stor omstilling, hvor der investeres betydelige beløb i at indhøste effektiviseringer.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00