Dansk Energi: Farvel til grundbeløbet kræver målrettet indsats

FJERNVARME: Det giver et alvorligt men koncentreret problem, når grundbeløbet til fjernvarmeværkerne forsvinder, konkluderer Dansk Energi og efterlyser permanent nedsættelse af el-varmeafgiften. Dansk Fjernvarme vil af med bindinger.

En lavere el-varmeafgift vil give flere fjernvarmeværker mod på at investere i varmepumper, håber og tror de i Dansk Energi.<br>
En lavere el-varmeafgift vil give flere fjernvarmeværker mod på at investere i varmepumper, håber og tror de i Dansk Energi.
Foto: /ritzau/Bax Lindhardt
Kasper Kaasgaard

Selvfølgelig er der et investeringsbehov. Men det bliver udløst, hvis man ophæver de bindinger, der i dag hindrer fjernvarmeselskaberne i at foretage investeringerne.

Kim Mortensen
Direktør, Dansk Fjernvarme

Inden årets udgang er der brug for en målrettet indsats for at forsvare en lille gruppe fjernvarmekunder mod meget dyre varmeregninger.

Det er en af konklusionerne i en ny analyse fra Dansk Energi. Interesseorganisationen har regnet på, hvad der sker med fjernvarmesektoren, når grundbeløbet bortfalder 1. januar 2019.

Deres beregninger viser nemlig, at færre end 20.000 fjernvarmekunder vil ende med en regning, der er højere, end hvis de havde et individuelt gasfyr.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00