Dansk Fjernvarme: Sådan når Danmark målene for CO2-fangst

Med en negativ afgift på CO2-fangst af biogen CO2 og en fælles infrastruktur og transport vil Danmark kunne indfri målet om at fange mindst 3,2 millioner ton CO2 i 2030. Derfør bør det afklares, om en negativ CO2-afgift strider med EU’s statsstøtteregler, skriver Jannick Hauschildt Buhl.

Danmark ønsker at satse på CO2-fangst, men skal det op i gear er der brug for en negativ CO2-afgift, mener Dansk Fjernvarme. Regeringen ventes at komme med udspil inden for få uger.
Danmark ønsker at satse på CO2-fangst, men skal det op i gear er der brug for en negativ CO2-afgift, mener Dansk Fjernvarme. Regeringen ventes at komme med udspil inden for få uger.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Jannick Hauschildt Buhl

I DR Deadline 9. august, gjorde Klima-, Energi- og Forsyningsminister Lars Aagaard det klart, at der inden for ganske få uger vil komme et udspil til politisk forhandling, der skal se på, hvordan Danmark forløser sit potentiale for CCUS, således at teknologien kan bidrage som forventet til de danske klimamål.

CCUS er i høj grad blevet hyldet som et af de redskaber, der skal føre energisektoren såvel som store industrivirksomheder i mål med deres grønne ambitioner og samtidig bidrage til at indfri Danmarks klimamål uden at forringe forsyningen og produktionen.

Er en negativ CO2-afgift på biogen CO2 helt udelukket, eller er der fortsat en mulighed for, at det kan lade sig gøre? I så fald fortjener det at blive undersøgt grundigt, da det vil være nøglen til en succesfuld CO2-fangst fremtid.

Jannick Hauschildt Buhl
Områdechef for CCUS & PtX i Dansk Fjernvarme

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00