Danskerne ændrer gerne forbrug for klima

MÅLING: Der er opbakning blandt danskerne til at ændre på hverdagen for at bidrage til lavere CO2-udledning. Men vi vil meget hellere have strengere energikrav til nye boliger, end at det bliver dyrere at køre i bil.
Morten Øyen
Fakta
Fakta om målingen:

Undersøgelsen er foretaget af Analyse Danmark for Klima- og Energiministeriet. 
Undersøgelsen er gennemført som online spørgeskema-undersøgelse, via Analyse Danmarks befolkningspanel, DK-Panelet. 1.019 danskere i alderen 18+ har gennemført undersøgelsen.
Det gør ikke noget, at vores forbrug skal ændres for at beskytte klimaet bedre. Det viser en måling foretaget af Analyse Danmark for Klima- og Energiministeriet, som Altinget | Energi og Klima har fået aktindsigt i.

Ifølge undersøgelsen, som ministeriet har bestilt efter indgåelsen af energiaftalen, er hele 73 procent af danskerne faktisk enige i, at det er i orden, at vores forbrug skal ændres for at beskytte klimaet. Til gengæld viser undersøgelsen også, at det ikke er lige meget, hvilken del af vores forbrug der bliver pillet ved.

Danskerne bakker nemlig i stor stil op om skrappere energi-krav til boliger, når der renoveres eller bygges nyt. Det, mener 76 procent af de adspurgte, er i orden. Derimod er billedet et helt andet, når der ses på opbakningen til at gøre det dyrere at køre bil i Danmark.

Det er 56 procent imod, mens kun 25 procent synes det er rimeligt. Vil man kun gøre de mest forurenende biler dyrere, stiger opbakningen dog markant. Det er kun 15 procent imod.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00