Danva: Klimaneutralitet skal være normen for dansk drikkevand

DEBAT: Klimaforandringer påvirker drikkevandet, og hvis vandselskaberne skal håndtere dem, kræver det tilpasninger af lovgivningen. Potentialet er stort for, at den danske vandsektor kan blive klimaneutral, skriver Carl-Emil Larsen.

Forbrugerne svarer i meningsmålinger, at de ønsker rent og urenset vand fra hanen, og at det skal være fri for rester af miljøfremmede stoffer. De siger også, at noget af det, de frygter allermest, er forurening af deres drikkevand.
Forbrugerne svarer i meningsmålinger, at de ønsker rent og urenset vand fra hanen, og at det skal være fri for rester af miljøfremmede stoffer. De siger også, at noget af det, de frygter allermest, er forurening af deres drikkevand.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kiki Qvistgaard

Danva har meldt ud til kandidaterne til Folketinget og Europa-Parlamentet, at det er nødvendigt konsekvent at håndhæve forsigtighedsprincippet i forhold til det rene drikkevand.

Carl-Emil Larsen
Direktør i Danva
Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected]

Af Carl-Emil Larsen
Direktør i Danva

Valgkampen til både Europa-Parlamentet og Folketinget kører i højeste gear. Politikere på begge fløje giver løfter om blandt andet klima og drikkevand.

Det er med tilfredshed, jeg kan konstatere, at vand, klima, miljø og bæredygtighed er vigtige emner for kandidaterne. Men hvis vi skal beskytte vores drikkevand og gøre vandselskabernes klimaindsats endnu større, så skal vandselskabernes lovgivningsmæssige rammer tilpasses.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00