Det europæiske elnet skal tale langt bedre sammen på tværs af landegrænser, fastslår tidligere regeringsleder i ny rapport

Flere penge og bedre forbindelser mellem landene. Det er noget af det, der skal til for, at energimarkedet i EU kan bidrage til mere grøn strøm, billigere priser og en bedre konkurrenceevne, lyder det i ny rapport.

Italieneren Enrico Letta har leveret en moppedreng af en rapport om fremtiden for EU's indre marked. Et af hans fokuspunkter er at få energimarkedet fuldt ud integreret i det indre marked.
Italieneren Enrico Letta har leveret en moppedreng af en rapport om fremtiden for EU's indre marked. Et af hans fokuspunkter er at få energimarkedet fuldt ud integreret i det indre marked.Foto: European Union
Peter Ingemann Nielsen

Det kan godt være, at det bliver hamrende dyrt at forbedre det europæiske elnet. Men det er dyrere at lade være.

Sådan lyder budskabet i en ny rapport, der giver indspark til, hvilken retning EU's indre marked skal bevæge sig i.

Rapporten er udarbejdet af den tidligere italienske premierminister Enrico Letta. Et af hans indspark er, at EU's energimarked skal integreres i langt højere grad, end tilfældet er i dag. Elektricitet skal kunne flyde frit over landegrænser på samme måde som andre varer, lyder det.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00