EU råber vagt i gevær efter udløb af omstridt gasaftale: "Vi er stadig i en svær situation"

Det vækker bekymring hos en række EU-lande, at en gasaftale mellem Rusland og Ukraine snart udløber. Samtidig bliver der langet ud efter Tysklands ageren på gasmarkedet.

"Vi er
fortsat modstandsdygtige," lød det beroligende fra den estiske EU-energikommissær, Kadri Simson, da energiministrene mandag var samlet i Bruxelles. Alligevel er landene nødtvunget til allerede nu at tænke på energisituationen næste vinter.
"Vi er fortsat modstandsdygtige," lød det beroligende fra den estiske EU-energikommissær, Kadri Simson, da energiministrene mandag var samlet i Bruxelles. Alligevel er landene nødtvunget til allerede nu at tænke på energisituationen næste vinter.Foto: Jean-Francois Badias/AP/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Winter is coming.

Selvom Europa først lige er begyndt at vænne sig til et spirende forår, er det allerede nu blevet tid til at tænke på næste vinter, der frygtes på grund af mulige stigninger i energipriser.

"Vi er lykkedes med at bruge mindre gas, og vores lagre er fyldt over forventning. Men vi er stadig i en svær situation. Krigen er stadig i gang, og vi er stadig afhængige af energi," lød det fra den belgiske energiminister, Tinne van der Straeten, som sad for bordenden, da EU’s energiministre mandag var samlet i Bruxelles.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00