Finanslov udskyder plan for Klimarådets fremtid til efteråret

Med aftalen om den nye finanslov får Klimarådet forlænget rådets nuværende budget et ekstra år. Til efteråret vil regeringen tage hul på forhandlinger om det langsigtede niveau for Klimarådets bevilling.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Cirka fem måneder senere end normalt er finansloven for 2023 på plads. De ekstra måneder har dog ikke været nok til at lave en langsigtet plan for Klimarådet. Sådan en plan skal politikerne først se på til efteråret.

Det fremgår af den aftale om finansloven for 2023, som de tre regeringspartier sammen med SF, Liberal Alliance, Radikale og Dansk Folkeparti præsenterede mandag eftermiddag.

Der er rigeligt med usikkerhed i den grønne omstilling, vi har ikke brug for, at Klimarådets fremtid bliver endnu en af dem.

Caroline Bessermann, Johannes Skriver Elf og Ulrich Bang.
Fra henh. Klimabevægelsen, Den Grønne Ungdomsbevægelse og Dansk Erhverv

Aftalen sikrer blandt andet, at Klimarådet får 24,8 millioner kroner i bevilling til næste år, hvilket klimavagthunden også får i år. I SVM-regeringens udspil var der ellers lagt op til, at niveauet ville falde til 9,3 millioner kroner, når kalenderen viser 2024.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024